Mamak Belediye Başkanı Köse'den Önemli Açıklama: Türkiye yüzyılı başladı!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 4 yıllık belediye başkanlığı dönemini değerlendirmek üzere Ankara'daki yerel ve ulusal medya mensuplarıyla kahvaltı programında buluştu.

Mamak Belediye Başkanı Köse'den Önemli Açıklama: Türkiye yüzyılı başladı!

Başkent Ankara'da Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 4 yıllık belediye başkanlığı dönemini değerlendirmek amaçlı Ankara’daki yerel ve ulusal medyada çalisan basin mensuplari ile kahvaltı programında buluştu. Lavanta Bahçesi’nde yapılan program ile Mamak Belediyesinin 4 yıllık sürede hayata geçirdiği 174 proje paylaşıldı.

Programın açılısında 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu değerlendiren Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, vatandaşların doğru bir tercihte bulunduğunu belirterek, “Türkiye yüzyılı başladı. 22 yıldır devam eden değişim ve dönüşüm 5 yıl daha milletimiz tarafından olumlu değerlendirildi ve devam edecek. Tüm milletvekillerine hayırlı olsun. Türkiye yüzyılı belediyelerin de yüzyili olacak. Yillardir bildiğimiz belediyecilik Türkiye yüzyilinda belediye yüzyili olacak. Insanlari mutlu etmek için belediyecilik ve hizmet ediyoruz. Doğa ve çevre ile ilişkimizi bu doğrultuda ilerletiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bu zamana kadar ki projelerin sayısını ve maaliyetlerini belirten Başkan Köse, “4 yıl içerisinde 174 projeyi hayata geçirdik. 200’e yakın proje üzerinde çalıştık. 3 milyar 153 milyon TL’lik bütçemizi, bütün masraflari çıktıktan sonra, 174 proje için harcadık” açıklamasını yaptı.

screenshot-2023-06-12-13-03-31-696-com-google-android-gm2.jpg

"Her şehrin bir ruhu vardır"
İlçenin çehresinin ve kabuğunun değistiğini kaydeden Köse, Mamak için, “Mamak daha güzel olacak demiştim. Mamak daha güzel oldu. Mamak’ın çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirdik. Şehir insani inşaa eder. İnsan mekânı inşa eder, mekan da insani insaa eder. Her şehrin bir ruhu vardır. Yeni binalarımizı, tesislerimizi ve projelerimizi insanlara göre inşa etmeye başladık. Gençlere yönelik sosyal mekanlar oluşturmayı düsündük. 22 tane uyanık kütüphane hizmete açtık. İlçemizde yüzme bilemeyen kalmasın dedik. Bir tane vardı 8 tane daha ekledik. 2 tane yarı olimpik havuz yaptık. Birçok genç burada yüzme öğreniyor” şeklinde belirtti.

"Semtleri komple yenilemeye çalışacağız"
Başkan Köse, Mamak’taki kentsel dönüşümü de hızlandıracaklarına dair vurgu yaparak , “Demirlibahçe, Abidinpaşa, Saimekadın gibi bölgelerde yenileme yapmaya başlıyoruz. Demirlibahçe, Abidinpaşa, Samiekadın gibi semtlerin yenilemelerini yapacağız. Semtleri komple yenilemeye çalışacağız” dedi.

mamak-belediye-baskani-kose-quotturkiye-yuzyili-basladiquot.jpg

“Okul öncesi eğitimler veriyoruz”
Göreve geldiği günden beridir Mamak’ta yasayan gençlerin isteklerini dinlediklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, şunları söyledi:

“5 tane gençlik merkezi yaptık. Daha önce hiç yoktu. Akıllı atık izleme sistemi ile atıkları izlemeye başladık. Bunları yapay zeka ile kolaylaştırmak istedik ve akıllı şehir uygulamaları ile projeleri gerçekleştiriyoruz. 23 tane millet kıraathanesi ve mabel restoran yaptık. 18 tanesi millet kıraathanesi. İnsanlar bir araya gelip sosyalleşsin istiyoruz. Sanat merkezlerimizde binlerce kadın kendini geliştiriyor. Binlerce çocuğa ve ebeveynlerine okul öncesi eğitimler veriyoruz. Köy konakları inşa ettik ve 6 tane yaptik. Geleneksel motiflerle yaptık. Okul öncesi eğitimi önemsiyoruz ve 3 tane egitim merkezi açtik. Trafik egitim merkezi açtik. Çocuklarimiza trafik kurallarini ögretiyoruz.”
Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP ET
“Biz sosyal belediyecilik yapıyoruz”
Şehirde bulunan insanların asosyalleştiğini söyleyen Başkan Köse, bu sorunu sosyal mekanlar ve faaliyetler ile çözmeye çalistiklarini belirterek, “Ihtiyaç sahiplerimizin her zaman yaninda olmak ana amacımız oldu. Gönül çarşımızda bütün ihtiyaçlarını karşıladılar. 5 bin insanımıza ulaştıgımız as evimiz var. Biz sosyal belediyecilik yapıyoruz” dedi.

Program, Mamak Belediye Baskanı Murat Köse’nin basın mensuplarının sorularını cevaplamasının atdından tamamlandı.

Ankara ilçeleri hakkında daha fazla bilgi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER