Mamak Belediye Başkanı Köse'de ilçedeki doğal gaz patlamasına ilişkin açıklama!

Ankara'nın Mamak ilçesinde meydana gelen doğal gaz patlamasına ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir bilgilendirme yaptı.

Mamak Belediye Başkanı Köse'de ilçedeki doğal gaz patlamasına ilişkin açıklama!

Ankara'nın Mamak ilçesinde 29 Eylül Cuma günü sabah saat 07.10 sıralarında bir patlama meydana geldi. Mamak'ın Küçük Kayaş Mahallesi 1856 Sokak'taki 6 katlı bir binanın giriş katında yaşanan olayın doğal gaz patlaması olduğu öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken patlamada 68 yaşındaki F. K. adlı kadının hayatını kaybettiği bildirildi.

Mamak'ın Küçük Kayaş Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana gelen patlama nedeniyle çevredeki binalarda hasar oluşurken dairelerde yaşayanların tahliye edildiği ifade edildi. İtfaiye, doğal gaz ve polis ekipleri olayın ardından binadaki incelemelerini sürdürürken konuyla ilgili Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse'den açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse Twitter (X) hesabı üzerinden yaptığı ilk açıklamada ''Küçük Kayaş Mahallemizde Doğalgaz patlaması sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Başımız sağolsun. Güvenlik tedbirleri alındı. Başka yaralı yok. Büyük geçmiş olsun.'' ifadelerine yer verdi. Başkan Köse'den yeni bir açıklama daha geldi.

''PATLAMA OLAN DAİREDE İÇ DUVARLAR YIKILMIŞTIR''

Mamak Belediye Başkanı Köse, olayın bilançosuna ilişkin bir son dakika açıklamasına yer verdi. Başkan Köse, ''Küçük Kayaş Mahallemizde, 26.09.2012 tarihli iskan ruhsatlı, 16 konutun olduğu 6 katlı binanın kottan -2 bodrum kattaki bir dairede, Sabah saat 07:00 sularında doğalgaz patlaması meydana gelmiştir.

Patlama sonucuna evde tek başına olan, Çorum İskilip nüfusuna kayıtlı 1958 doğumlu Fatma Köse teyzemiz hayatını kaybetmiştir, Rabbimden rahmet diliyorum. Ailesine sabır diliyorum.
Yaralı bulunmamaktadır.

Patlama olan dairede iç duvarlar yıkılmıştır. Bina içinde ve çevresinde yapılan ilk kontrolde binanın taşıyıcı sistemlerinde herhangi bir sıkıntı olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıntılı teknik rapor hazırlanmaktadır.

ekran-goruntusu-2023-09-29-134729.png

Patlamanın olduğu dairenin çevresindeki binaların camlarında patlamanın etkisi ile hasarlar meydana gelmiştir. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Doğalgaz patlamasının nasıl gerçekleştiği ile ilgili incelemeler devam etmektedir.
Sonuçlar çıkınca yayınlanacaktır.

Büyük geçmiş olsun.
Allah rahmet eylesin.'' ifadelerini kullandı.

Öte yandan ekiplerin alandaki çalışmaları devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER