Eğitim Sen Mamak Kaymakamlığı'na seslendi! Biz okulumuzu istiyoruz

Mamak'ta Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin Mamak Kaymakamlığı'na tahsis edilmesi üzerine Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube üyeleri kaymakamlık binasının önüne gelerek Mamak Kaymakamlığına seslendi .

Eğitim Sen Mamak Kaymakamlığı'na seslendi! Biz okulumuzu istiyoruz

Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin deprem güçlendirmesi yapılacağı gerekçe gösterilerek boşaltılmasının ardından bina Mamak Kaymakamlığına tahsis edildi. Bunu duyan Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube üyeleri derslik sıkıntısı olduğu halde binanın eğitime açılmamasını gündeme getirdi. Üyeler Kaymakamlık binası önünde toplanarak yetkililere seslendi.

lise-tercihi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

"TAŞINMA KARARINIZDAN VAZGEÇİN"

Konuyla ilgili Kaymakamlık binası önünde açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Sacit Ünalmış onlarca çözüm yolu varken öğrencilerin ve velilerin mağdur edildiğini söyledi. Ünalmış, “Sayın Mamak Kaymakamı, onlarca uygun bina varken neden öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin mağdur edilmesi pahasına Yunus Emre MTAL'e taşınma kararından vazgeçmiyorsunuz” dedi.

1658821171012-1658755597761-lgsdir.jpg

Eğitim öğretimi aksatmayacak başka çözüm arayışlarında olmaları gerektiğini idari faaliyetlerini yürütecekleri başka bir bina bulmaları gerektiğine değinen Ünalmış, “Derslik ihtiyacının her geçen gün arttığı, sınıfların kalabalıklaştığı bir zamanda okul binalarını eğitim faaliyetinin dışına çıkarmak yerine ivedilikle âtıl vaziyette boş tutulan okul binalarının ve dersliklerin eğitime kazandırılacak planlamanın yapılması gerekmektedir.

İhtiyaç olmadığı halde açılan, yeterince öğrencisi olmadığı halde bir gün dolacağı ihtimaliyle tabelası indirilmeyen okul binalarının eğitime kazandırılması oldukça önemli hale gelmiştir. Gelinen noktada Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının deprem güçlendirmesi tamamlandığı bilgisi alındığı halde söz konusu okulun öğrencilerinin okullarına geri dönmesine izin verilmemektedir “dedi.

28201722-dsc09593.jpg

ANKARA VALİSİ'NE SESLENİLDİ

Öğrencilerin mağdur olduğunu bu duruma başka çözümler bulunması gerektiğine değinen Ünalmış Ankara Valisi'ne seslendi. Ünalmış, "Sayın Ankara Valisi, neden bu haksız hukuksuz uygulamayı durdurmuyorsunuz? Sayın Milli Eğitim Bakanı, ikili eğitim gören okulları tekli eğitime geçirmeniz gerekirken, tadilatı bitmiş, güçlendirilmiş atölye ve laboratuvar bakımından uygun, tekli eğitime geçecek olan okulunuzu kaymakamlığın kullanmasına neden izin veriyorsunuz? Tüm bu uyarılarımızın dikkate alınarak Mamak Kaymakamlığının bu tasarruftan acilen vazgeçmesini talep etmekteyiz.” dedi.

11104905-manyet.jpg

11104905-manyet.jpg

"OKULUMUZA SAHİP ÇIKALIM"

Ankara başta olmak Türkiye'nin büyük şehirlerinde derslik ve okul sıkıntısı olduğunu söyleyen Eğitim Sen MYK üyesi Ramazan Gürbüz, “Bu bölge gördüğünüz gibi nüfus yoğun bir bölge. Şimdi hazır bir okulu siz alıp da idari bir amaçla ben bunu kullanıyorum derseniz bu kabul edilebilir bir durum değil. Burasının öğrencilerimize tekrar açılmasını okul olarak faaliyetini sürdürmesini talep ediyoruz.

Bu bölgede yaşayan velilerimiz, öğrencilerimiz, halkımız okuluna sahip çıkmalı. Yani çocuklarımız buradan kilometrelerce öteki okullara, servislerle, efendim sabahın erken saatlerinde, akşamın geç saatlerinde çıkarak evine ulaşması kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

SONRAKİ HABER