E-Tebligat uygulaması Mamak’ta da yapılacak

2019’da PTT tarafından uygulanmaya başlayan E-Tebligat uygulaması artık Mamak’ta da belediyenin çalışmaları ile yapılmaya başlanacak.

E-Tebligat uygulaması Mamak’ta da yapılacak

Sosyal ve kültürel faaliyetler kadar yenilikleri de takip eden Mamak Belediyesi bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor. Mamak Belediyesinde E- Tebligat dönemi başlıyor. Elektronik tebligat Sistemi yöntemi ile hem doğa korunacak hem de belediyecilik hizmetlerinde tebligat iletimi hızlanacak.

Mamak Belediyesi ve PTT iş birliğiyle yürütülen E-Tebligat çalışmaları tamamlandı. Artık tebligatlar, elektronik olarak anında alıcılarına ulaştırılacak. Bununla beraber gerek iş gücü gerekse kullanılan ve maliyete etki eden unsurlar göz önüne alındığında E-Tebligat sayesinde büyük oranda kazanç sağlanacak.

PTT tarafından 2019 yılında başlatılan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi, Mamak Belediyesinde de uygulanmaya başlıyor. Tebligat hizmeti ile elektronik olarak tebligatlar anında alıcılarına ulaştırılacak; zaman, işgücü ve maliyet gibi birçok alanda tasarruf sağlanacak. Bu sayede çevrenin korunması adına da önemli bir adım atılmış olacak. Bununla beraber gerek iş gücü gerek kullanılan kâğıt, toner, elektrik, araç, yakıt gibi maliyete etki eden unsurlar göz önüne alındığında E-Tebligat sayesinde büyük oranda kazanç sağlanacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

E-Tebligat uygulaması Mamak’ta da yapılacak

Kullanıcılar E-Devlet hesapları üzerinden iki aşamalı giriş yöntemi ile kimlik doğrulamalarını yaparak online olarak dünyanın her yerinden Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi hesaplarını kolaylıkla açabilecek. E-Tebligat başvuruları başvuru.etebligat.gov.tr adresinden yapılacak. Kullanıcılar hesaplarını iki aşamalı giriş yöntemi aktif edilmiş E-Devlet hesabının yanı sıra elektronik imza ve mobil imza ile de online olarak açabilecek. Bu yöntemlerin yanı sıra yurttaşlar en yakın PTT müdürlüklerine şahsen başvurarak E-Tebligat adreslerini alabilecek. Alınan E-Tebligat adresi kullanıcıların elektronik tebligatlarla ilgili doğrulanmış cep telefonu veya E-Postasına SMS ve E-Mail yolu ile ücretsiz bir şekilde gönderilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER