Devlet Tiyatroları Mamak Belediyesi ev sahipliğinde ilçede sahne almaya devam ediyor

Mamak Belediyesi, Devlet Tiyatrolarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Trabzon ve Bursa Devlet Tiyatroları'nın Mamaklı sanatseverlerle buluşmasına vesile olan Mamak Belediyesi, sahnelenen yeni oyunla ilgili bilgiler verdi.

Devlet Tiyatroları Mamak Belediyesi ev sahipliğinde ilçede sahne almaya devam ediyor

Mamak Belediyesi, ilçede kültür ve sanat etkinliklerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu çerçevede Mamak Belediyesinin yapmış olduğu kültür ve sanat etkinlikleri ilgi görmeye devam ederken bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak adına da yeni etkinlik duyuruları yapılıyor.

Kültür, sanat ve sosyal yaşamı desteklemeyi sürdüren Mamak Belediyesi, Devlet Tiyatrolarının turne programı kapsamında kapılarını araladı. Mamak Belediyesi ev sahipliğinde iki ayrı oyun Mamak’ta “Perde” dedi.

MAMAK BELEDİYESİNCE AÇIK HAVADA TİYATRO KEYFİ

Mamak Belediyesi, Devlet Tiyatrolarına ev sahipliği yaparken son olarak Trabzon ve Bursa Devlet Tiyatroları ilçedeki sanatseverlerle buluştu. 75. Yıl Cumhuriyet Amfi Tiyatro’da önce Bursa Devlet Tiyatrosu “Keşanlı Ali Destanı” ile ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu ise “Yalancı” adlı oyun ile sanatseverlere keyifli bir akşam yaşattı.

Devlet Tiyatroları Mamak Belediyesi ev sahipliğinde ilçede sahne almaya devam ediyor

Yazar Haldun Taner’in 60 yıllık eseri olan, Türkiye'deki epik tiyatronun ilk örneği sayılan Keşanlı Ali Destanı, Mamak’ta perdeleri açarak seyirciyle buluşurken yaklaşık 2 buçuk saat süren oyuna vatandaşlar ilgi gösterdi Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun, Carlo Goldoni’nin yazdığı, Tarık Levendoğlu’nun çevirisini yaptığı ve Levent Suner’in yönettiği “Yalancı” adlı klasik eser de kalabalık bir seyirci topluluğu tarafından izlenerek büyük beğeni topladı. Mamak Belediyesi ilçedeki kültür sanat etkinliklerinin kesintisiz devam edeceğini ifade etti.

SONRAKİ HABER