Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı’dan Mamak Belediye Başkanı Şahin’e ziyaret

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Mamak Kültür Merkezi hakkında konuşuldu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı’dan Mamak Belediye Başkanı Şahin’e ziyaret

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, bugün Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’i makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette tarihi dokusuyla dikkat çeken ve yıllarca devlet konservatuarı olarak hizmet veren Mamak Kültür Merkezi (MKM) ile ilgili olarak konuşuldu.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı’yla gerçekleştirdiği sohbette MKM binasının Mamak sınırları içinde olmasının bir şans olduğunu ifade den Başkan Şahin, Mamak’ın sanatın merkezi haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

“MAMAK’IN ÇEHRESİNİ BETONLA DEĞİL SANATLA DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, gerçekleştirdiği ziyaret sırasında 1924 yılında açılan ve birçok sanatçının yetişmesinde rol oynayan devlet konservatuarının geçmişte düğün salonu olarak kullanılmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Çetin Tekindor, Cihan Ünal, Cüneyt Gökçer gibi isimlerin yetiştiği ve her bir duvarında sanatçıların hatıraları olan bu binanın gerçek kullanım amacına uygun şekilde renovasyon yapılması gerektiğini belirtti.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Karadağlı’dan Mamak Belediye Başkanı Şahin’e ziyaret

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ise Mamak Kültür Merkezi için “sanatın ateşlendiği yer” tanımını kullanarak asırlık yapının kültürel dokusunun ve ruhunun korunduğunu, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterildiğini söyledi. Başkan Şahin, belediye olarak sanatın ve sanatçının yanında olduklarını dile getirdi. Başkan Şahin, “Mamak’ın çehresini betonla değil sanatla değiştireceğiz” dedi.

SONRAKİ HABER