Çocuklar, Mamak Belediyesi Ekolojik Köy'de yeşil dünya bilinci kazanıyor

Çevreyi koruma ve doğal yaşamın öneminin her geçen gün arttığı dönemde Mamak Belediyesi de Ekolojik Köy ile yeni nesilleri bu konuda bilgilendiriyor. Gökçeyurt mahallesinde kurulan Ekolojik Köy sık sık genç misafirlerini ağırlıyor.

Çocuklar, Mamak Belediyesi Ekolojik Köy'de yeşil dünya bilinci kazanıyor

Mamak Belediyesi tarafından önceki dönemlerde kurulan Ekolojik Köy, doğal gıdaların yetiştirildiği, insanların gelip dinleyebildiği ve çeşitli atölyeler ile insanların bilgi alabildiği çok yönlü bir tarım merkezi olarak göze çarpıyor.

Çocuklar, Mamak Belediyesi Ekolojik Köy'de yeşil dünya bilinci kazanıyor

EKOLOJİK KÖY İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI

Yetişkin insanların bilgilenmesi kadar minik bireylerinde doğal yaşam konusunda daha istekli ve farkındalık sahibi olması adına Ekolojik Köy önemli bir misyon üstleniyor. Öğrencileri bünyesinde ağırlayan Ekolojik Köy çocukların eğlenirken öğrenmesine katkıda bulunuyor.

Çocuklar, Mamak Belediyesi Ekolojik Köy'de yeşil dünya bilinci kazanıyor - Resim : 2

Konu ile ilgili olarak Mamak Belediyesi yaptığı paylaşımda Ali Kuşçu İlkokulu 4. sınıf öğrencilerin Ekolojik Köy gezisinden bahsetti. Mamak Belediyesi "Çocuklarımızın erken yaşta kazandıkları doğa bilinci gelecekteki davranışlarını şekillendirerek, daha yeşil ve sürdürülebilir bir dünya için atılacak adımların temelini oluşturur" şeklinde konuştu.

MİNİK ÖĞRENCİLER UYGULAMALI EĞİTİMLER ALDILAR

Öğrenciler eğitmenlerinden Ekolojik Köyde verilen eğitimler hakkında bilgiler aldı. Önlüklerini giyerek hamur açan, arıcılık kıyafetleriyle yapılan işlemler konusunda deneyim kazanan öğrenciler gün sonunda önemli bilgiler edinerek evlerine döndüler. Mamak Belediyesi Ekolojik Köy güncel olarak hizmetlerine devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER