Başkentte 1 kişinin öldüğü binadaki patlamaya açık unutulan ocak neden oldu

Ankara'nın Mamak ilçesinde doğala gaz patlaması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği binadaki incelemeler tamamlandı. Patlamanın neden kaynaklı olduğu belirlenirken detaylar da paylaşıldı.

Başkentte 1 kişinin öldüğü binadaki patlamaya açık unutulan ocak neden oldu

Ankara'nın Mamak ilçesi Yeşilbayır Mahallesi 1856. Sokak'taki bir apartmanın giriş katında 29 Eylül Cuma günü saat 07.07'de meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını kaybetmesiyle sonuçlanan patlamaya ilişkin itfaiye raporu tamamlandı.

İlk belirlemelere göre doğal gaz patlaması nedeniyle yaşanan patlamada zarar gören diğer dairelerin onarım çalışmaları devam ederken hazırlanan rapor da tamamlandı. 68 yaşındaki F. K.'nın hayatını kaybettiği binadaki patlamanın açık unutulan ocaktan kaynaklandığı ortaya çıktı.

ABB İTFAİYE EKİPLERİ RAPORU TAMAMLADI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) İtfaiye Dairesi Başkanlığınca hazırlanan raporda, olay yerine varıldığında binanın bodrum katında bulunan dairenin duvarlarının yıkıldığı ve içerisinin alevli yanar vaziyette olduğu kaydedildi. Hazırlanan raporda apartmanın kapıcı dairesinde meydana gelen patlama sonucu çıkan yangına müdahale çalışmaları sırasında mutfak bölümünde üzerine duvar yıkılmış şekilde mahsur kalan F. K.'nin (68) sağlık görevlilerine teslim edildikten sonra hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

YANGININ ÇIKIŞ SEBEBİNE İLİŞKİN BİLGİLER VERİLDİ

ABB İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda; "Olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda, binanın bodrum katında bulunan, binaya ait kapıcı dairesi olarak kullanılan bağımsız bölümün mutfak kısmındaki dört gözlü ocağın bir gözünün açık konumda olduğu ve gaz kesme emniyetinin bulunmadığı tarafımızca tespit edildi. Açık vaziyette unutulan ocağın alevinin dış etmenlerle sönmesi sonucu ocaktan çıkan ve ev içerisine dolan gazın, açık ateş kaynağı (çakmak, kibrit vb.) veya elektriksel bir nedenle meydana gelen kıvılcımla buluşması sonucu patlama meydana geldiği tespit edildi." ifadelerine yer verildi. Öte yandan Mamak Belediyesi ekipleri de bina ve çevresindeki hasar giderme çalışmalarına devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER