Ankara'nın Mamak ilçesinde LGS adaylarına tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bir hizmet doğrultusunda LGS adayları için tercih danışmanlığı veriliyor. Ankara'nın Mamak ilçesinde de LGS tercih danışmanlığı verildiği bildirildi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde LGS adaylarına tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor

Ankara'nın Mamak ilçesinde LGS adaylarına tercih danışmanlığı hizmeti veriliyor - Ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih süreci devam ediyor. Tercih sürecinin devam etmesi üzerine lise adaylarına yönelik 81 ilde 20 bin 608 rehber öğretmen - psikolojik danışman ile başlattığı "Tercih danışmanlığı" hizmetinin devam ettiği bildirildi.

MAMAK İLÇESİNDE DANIŞMANLIK HİZMETİ SÜRÜYOR

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Ticaret Odası Ortaokulunda, lise adaylarına yönelik kurulan tercih danışmanlığı birimine gelen lise adayları, tercihleri için rehber öğretmenlerle görüşmeler yapabiliyor. Okulda görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmen Serap Sarı, öğrencilere gerekli bilgileri verip okulları tanıttıklarını, LGS merkezi sınav puanı ve yerel yerleştirme konularında danışmanlık verdiklerini aktardı.

ankaranin-mamak-ilcesinde-lgs-adaylarina-tercih-danismanligi-hizmeti-veriliyor.jpg

Öğrencilerin daha bilinçli, daha programlı şekilde tercihlerini yapmalarını sağlamaya çalıştıklarını anlatan öğretmen Sarı, "Özellikle ailelerin istekleriyle çocukların isteklerini bağdaştırmaya çalışarak o şekilde tercihlerini sağlıyoruz." ifadelerine yer verdi.

ORTALAMA 20 DAKİKA GÖRÜŞME SAĞLANIYOR

Her bir öğrenciyle görüşmenin ortalama 20 dakika sürdüğünü söyleyen öğretmen Sarı, "İlk geldiklerinde hemen yerleşimini yapmıyoruz. Daha sonraki haftalarda da öğrencilerin tercihlerini değişmesi halinde tekrar bir düzeltme yapıyoruz. Ona göre de daha sonrasında kesin tercih listeleri oluşmuş oluyor." dedi.

Öte yandan LGS'de 19 Temmuz'a kadar olan tercih sürecinde, rehber öğretmen ve psikolojik danışmanlar, öğrenci ve velilere yönelik 81 il ve ilçelerde açılan birimlerde görev yapıyor.

SONRAKİ HABER