Ankara'nın ilk müzik müzesi Musiki Muallim Mektebi kapılarını Mamak'lı öğrenciler için açtı

Ankara'nın Mamak ilçesinde yer alan müze gün içinde her yaştan insanı misafir ediyor. Müzik Müzesini ziyaret eden gençler sanat konusunda daha fazla bilgi sahibi olma fırsatı yakalıyor.

Ankara'nın ilk müzik müzesi Musiki Muallim Mektebi kapılarını Mamak'lı öğrenciler için açtı

Başkentte bir ilk olan Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi başkentliler için önemli bir kültür sanat alanı olarak göze çarpıyor. Alanın içinde yer alan bir birinden değerli tarihi eserler müzik konusunda ziyaretçileri adeta tarihi bir yolculuğa çıkarıyor.

ANADOLUNUN MÜZİK TARİHİNE YAKINDAN BAKIŞ

Mamaklılar olmak üzere Ankara'nın farklı yerlerinden insanların ziyaret ettiği müzede binlerce yıllık tarihi eserler yer alıyor. Müzeye giden minikler eğitmenlerinden sanat ve müzik tarihi konusunda önemli bilgiler alıyor.Musiki Muallim Mektebi Müzik Müzesi önemli bir ziyaretçi grubuna daha ev sahipliği yaptı. Demirlibahçe İlkokulu'ndan gelen öğrenciler ziyaret ettikleri müzeye dair bilgiler aldı. Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Özkan öğrencilere müze hakkında detaylı bilgiler vererek onların merak ettiği soruları cevaplandırdı.

Ankara'nın ilk müzik müzesi Musiki Muallim Mektebi kapılarını Mamak'lı öğrenciler için açtı

Müze Anadolu topraklarını farklı bir bakış açısı ile inceleme fırsatı sunuyor. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan Anadolu'da müziğin ve sanatın nasıl bir doğrultuda ilerlediğinin görülebildiği müzede 208 farklı enstrüman sergileniyor. Müzede yer alan eserlerin sayısı ise günden güne artmaya devam ediyor.

MÜZENİN HACMİ ARTIYOR

Sanat ve müzik konusunda duyarlı vatandaşlar enstrümanlarını bağışlayarak farklı vatandaşlarında müzik aletleri konusunda detaylı bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Müze haftanın 5 günü ziyarete açık bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER