Ankara Mamak Belediye Başkanı açıkladı! Mamak’ın otelkent olmasına izin vermeyeceğiz

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Köse'den Mamak hakkında önemli açıklamalar gelirken son 4 yılın da bir değerlendirmesine yer verdi.

Ankara Mamak Belediye Başkanı açıkladı! Mamak’ın otelkent olmasına izin vermeyeceğiz

Ankara Mamak Belediye Başkanı açıkladı! Mamak’ın otelkent olmasına izin vermeyeceğiz - Başkent Ankara'da ilçe belediyeleri çalışmalarını hız kesmeden devam ettiriyor. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara’nın en büyük Lavanta Bahçesi’nde 4 yılın değerlendirmesini yaparak 174 projeden bahsetti.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Belediyesi Lavanta Bahçesi Sosyal Tesisi’nde basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda göreve geldiği günden bu yana birçok projeye imza attıklarının altını çizdi.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

''MAMAK’IN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK PROJELERE BU 4 YILDA İMZA ATTIK''

Mamak Belediye Başkanı Köse, ilçedeki faaliyetlerine değindiği açıklamasında “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” öğüdüne uygun olarak çalıştıklarını belirtirken “4 yılda yaptığımız çalışmalarla artık gönül rahatlığı ile Mamak Daha Güzel Oluyor diyorum. Mamak’ın Çehresini değiştirecek projelere bu 4 yılda imza attık. Hizmette kapsayıcılık ilkesi gereği olarak 7’den 70’e her yaşta insanımıza, herkesin ihtiyaç durumuna göre hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Önceliğimiz ve hedeflerimiz çerçevesinde, yeni binalarımızı, tesislerimizi ve mekanlarımızı yani donanımlarımızı artıracak şekilde inşa çalışmaları yaparak bununla birlikte yeni hizmet alanları oluşturarak daha çok insana ulaşmak için projeler geliştirdik.” şeklinde konuştu.

foto-2.jpeg

''MAMAK SINIRLARI ÇİZİLİRKEN HEP KONUT ALANLARINI İÇEREN BİR İLÇE OLDU''

Mamak Belediye Başkanı Köse, ilçeye yapılan projelerden bahsederek Mamak’ı her geçen gün daha yaşanılabilir ve daha konforlu bir ilçeye dönüştürdüklerinin altını çizdi. Başkan Köse, “Mamak sınırları çizilirken hep konut alanlarını içeren bir ilçe oldu. Bizim ilçemiz aslında ‘otel kent’ diye de zaman zaman ifade ediliyor. Sabahın erken saatlerinde binlerce insanın başka ilçelere şehrin başka yerlerine taşındığı, akşam da yine aynı şekilde binlerce insanın tekrar yolda eziyet çekerek evlerine döndüğü mekanlardır Otel kentler… Mamak da aslında bu ilçelerden biri. Ancak bu bizim için üzücü. Mamak’ın otel kent olmasına izin vermedik vermeyeceğiz. Bu anlamda ilçemizin bir vizyon kazanması çok önemli. Bu çerçevede Kızılca’da 60 bin metrekare alanda orta ölçekli diyebileceğimiz bir oto sanayi sitesi yapmak için çalışma başlattık. Mamak belediyesi olarak yeri biz satın aldık şu anda proje çalışmalarını yapıyoruz.'' dedi.

foto-7.jpeg

''Mamak'taki oto tamircilerini, oto elektrikçilerini bir yerde toplayıp bölgemizi bu tür ihtiyaçları karşılayacak bir sanayi sitesine dönüştürüyoruz.'' diyen Mamak Belediye Başkanı Köse, ''Ayrıca Ortaköy'ün üst tarafında bizim kurban pazarı olarak tarif ettiğimiz yerin üst tarafında 3 milyon metrekare bir alanda Organize Sanayi Bölgesi çalışmasına, Mamak Organize Sanayi Bölgesi çalışmasına başladık. İnşallah bu çalışmalara hız vereceğiz. Binlerce insan Mamak’ta artık kendi kentinde iş sahibi olacak.” ifadelerine yer verdi.

174 VİZYON PROJEDEN BAHSETTİ

Mamak Belediye Başkanı Köse, vizyon projelere değinirken bugüne kadar 21 uyanık kütüphane, 6’sı portatif 8 yüzme havuzu, 5 gençlik merkezi, 6 köy konağı, 23 millet kıraathanesi, 3 anaokulu, buz paten pisti, lavanta bahçesi, ekolojik köy, trafik eğitim parkı ve macera parkı ile birlikte çok sayıda merkez, tesis, spor alanı açtıklarını kaydetti. “Asıl mesele, şehirleri, imar ve inşa etmekle birlikte, halkın kalbini kazanmak ve gönlüne girmektir.'' diyen Başkan Köse, ''Biz de bugüne kadar 174 eseri ve hizmetleri yaparken kadim ilkelere uyarak çalışıyoruz ve ne yaparsak yapalım gönüle girmeden olmaz diyor bunu da Gönül Belediyeciliği ile taçlandırıyoruz. Milletimize hizmet ederken aşk ile çalışıyor, güzel ilçemizi inşa ederken ihya faaliyetlerine de önem veriyor, ilçemizi gülistana çevirmek, şehrimizi erdemli bir şehre çevirmek için çalışıyoruz. Niyet hayır akıbet hayır diyorum” ifadeleri ile sözlerine son verdi.

Öte yandan Mamak'a hizmetlerini en iyi şekilde devam ettireceklerinin altını çizdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER