Vurgunun bedeli ağır oldu! Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında kırmızı bülten çıkabilir

Sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkındaki şikayetler git gide artıyor. Savcılıkların önünde kuyruk olan mağdurlar kırmızı bülten talep ediyor.

Vurgunun bedeli ağır oldu! Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında kırmızı bülten çıkabilir

Sosyal medya fenomeni olan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu 'Var Böyle Tipler' hesabıyla tanınmıştı. Son günlerde dolandırıcılık ile gündeme gelen çift 39 kadar kişiyi dolandırdığı iddia ediliyor.

Son alınan bililere göre mağdurlar savcılıklara suç duyurusunda bulundu ve savcılık Talu çiftini ifadeye çağıracak. Yurtdışına kaçtıkları tespit edilirse haklarında kırmızı bülten çıkartılabilir.

"GÜNLERDİR HABER ALINAMIYOR"

Sosyal medyada herkesçe tanınmış olan Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu reklam bütçesine yatırım yapanlara yüksek kar vaat etti. Kendilerine yatırım yapanlara paralarını birkaç kez daha yüksek bedeller ile geri ödeyince güven kazanmaya başlayan çift daha fazla yatırımcı buldu.

talu-cifti.jpg

Son olarak topladıkları yaklaşık 100 milyon TL ile kayıplara karışan Talu çiftine 16 Ekim'den bu yana haber alınamıyor. Kıvanç Talu ve Beril Talu’ya ulaşamayan sözde yatırımcılar dolandırıldıklarını anlayınca hemen savcılığın yolunu tuttu.

GÖZALTI KARARI ÇIKABİLİR

Talu çiftinin evleri İstanbul’un Anadolu Yakası’nda olduğu için mağdurlar çoğunlukla Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet dilekçelerini verdi. Ancak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na da başvuran oldu. Her iki savcılık da iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Suç duyurusunda bulunan mağdurların ifadesini alan savcılar daha sonra Talu ailesini ifadeye çağıracak. Savcılık gerek görürse Talu çifti hakkında gözaltı kararı da verebilir.

indir-3.jpg

Eğer mağdurların iddia ettiği gibi Talu çifti yurtdışına çıktıkları tespit edilirse haklarında Çiftlikbank’ın kurucusu Mehmet Aydın ve Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’de olduğu gibi kırmızı bülten çıkartılabilir. Savcıların önümüzdeki günlerde dosyaların birleştirilip incelemeyi tek dosya halinde yürütmesi olası.

SONRAKİ HABER