Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal, kan kanseri nedeniyle hayata veda etti. Erkal, bir süre önce veda mesajı yayımlaması ile hatırlanırken usta oyuncunun cenazesine dair detaylar belli oldu.

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal hayatını kaybetti

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal'dan acı haber son dakika olarak geldi. Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden Genco Erkal, 86 yaşında vefat etti. Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Erkal'ın kan kanseri nedeniyle hayata veda ettiği öğrenilirken cenazeye ilişkin ayrıntılar da belli oldu.

GENCO ERKAL, BİR SÜRE ÖNCE VEDA MESAJI YAYIMLAMIŞTI: ''"HOŞÇA KALIN DOSTLARIM BENİM HOŞÇA KALIN''

Vefatından bir süre veda mesajı yayımlayan Erkal, söz konusu mesajında;

"Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın.
Sizi canımda canımın içinde, kavgamı kafamda götürüyorum.
Hoşça kalın dostlarım benim hoşça kalın...
Resimlerdeki kuşlar gibi dizilip üstüne kumsalın, mendil sallamayın bana. İstemez...
Tek hecesiz elveda."

Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal hayatını kaybetti

GENCO ERKAL NE ZAMAN DEFNEDİLECEK?

Genco Erkal'ın cenazesi cuma günü defnedileceği öğrenildi. Defin öncesi, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde bir veda töreni düzenleneceği açıklanırken Genco Erkal'ın hayatı, 2021'de yönetmen Selçuk Metin tarafından 'Genco' adıyla belgesel haline getirilmişti. Belgesel, usta oyuncunun kariyerine ve hayatına ışık tutmuştu.

Selçuk Metin, üzüntüsünü dile getirdiği açıklamasında; "Sahnede veda etmek istiyordu aslında. Hatta provasını bile yapmıştı Kıbrıs’taki bir oyunu öncesinde. Hiç durmadı ama hiç. Hep muhalifti, hayatta ters giden her şeye. Nazım’ın sesi oldu. Bir devir kapandı gidişiyle. Çok üzgünüm.'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise ''Usta tiyatrocu ve sinema oyuncusu Genco Erkal'ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı dilerim.'' ifadelerine yer verildi.

GENCO ERKAL KİMDİR?

Genco Erkal, 28 Mart 1938'de İstanbul'da doğdu. Babası deniz subayı Reşat Bey, annesi moda tasarımcısı ve terzi Nebahat Erkal idi. Usta oyuncu, Galatasaray Lisesi İlkokulu'nda yatılı okuduktan sonra orta öğrenimini Robert Koleji'nde, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi'nin Psikoloji Bölümü'nde tamamladı.

Tiyatroya küçük yaştan itibaren ilgi duyan Erkal, Robert Kolej'deki öğrencilik günlerinde tiyatro ile yoğun olarak ilgilendi. Ailesi tiyatroculuk yapmasını onaylamadığı için üniversitede psikoloji eğitimi aldı, tiyatro ile amatör olarak uğraştı. 1957'de amatör bir oyuncu olarak Genç Oyuncular topluluğunun kuruluşunda yer aldı.

SONRAKİ HABER