Sibel Can'dan 83 şarkısı için dava

Ünlü sanatçı Sibel Can albümlerinde yer alan 83 eserin izinsiz bir şekilde dijital mecralarda kullanılması gerekçesi ile 2 müzik şirketine dava açtı.

Sibel Can'dan 83 şarkısı için dava

Sibel Can, yaptığı açıklamasında hem maddi hem de manevi olarak zarara uğradığını ifade etti. 5 albümünde yer alan toplamda 83 eseri izinsiz bir şekilde dijital mecralarda kullanılması iddiası ile harekete geçen şarkıcı müzik şirketlerine dava açtı.

MÜZİK ŞİRKETİNDEN CEVAP GELDİ

Sibel Can’ın dava ettiği müzik şirketlerinden biri yaptığı açıklamasında Sibel Can’ın dava etmeye hakkı ve yetkisinin bulunmadığının altını çizerek, “Sibel Can, dava konusu müzik eserleri üzerindeki kullanım hakkı yetkisini tam ruhsat şeklinde meslek birliğine devretmiştir. Bu haklara ilişkin dava açma hakkı ve yetkisi meslek birliğine ait olacaktır. Can'ın bu haklarının takibine ilişkin dava açma hakkı ve yetkisi bulunmamaktadır" dedi.

MADDİ VE MANEVİ ANLAMDA ZARARA UĞRAMIŞ

Sibel Can'ın çıkarmış olduğu 5 albümde pek çok hit ve başarılı şarkı bulunuyor. Şarkıların izinsiz olarak dijital mecralarda kullanıldığını iddia eden Sibel Can, 2 müzik şirketine 83 şarkısını izinsiz kullandığı için dava açtı.

Ünlü şarkıcı maddi ve manevi anlamda zarara uğradığını ifade ederek, izinsiz müzik kullanımının sona ermesi ve haksız tecavüzün önlenmesini talep ettiği öğrenildi.

SONRAKİ HABER