Seçil Erzan davasında ara karar çıktı! Duruşma ertelendi

Ünlü futbolcuların da aralarına karıştığı, milyon dolarlık dolandırıcılık davasının baş şüphelisi Seçil Erzan ve 6 sanık, dün 3'üncü kez hakim karşısına çıktı. Davada ara karar verilirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Seçil Erzan davasında ara karar çıktı! Duruşma ertelendi

Araların ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu ve toplamda 21 kişinin dolandırıldığı davanın 3'üncü duruşması dün gerçekleşti. Mahkeme yaklaşık 13 saat sürerken, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan için ara karar verildi.

Davanın baş şüphelisi bankacı Seçil Erzan ve 6 şüpheli hakim karşısında ifadelerini verirken, davada ara karar çıktı. Mahkeme, , Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklar Asiye Öztürk, Kerem Can, Atilla Yörük ve Nazlı Can hakkında verilen adli kontrol hükümlerinin devamına karar verdi. Duruşma ise 8 Mart 2024 tarihine erteledi.

MÜŞTEKİLERE BİR SONRAKİ MAHKEMEDE HAZIR OLMALARI İÇİN SON SÜRE

Mahkeme heyeti ayrıca, müşteki Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'ın bir sonraki celse hazır edilmeleri için son kez süre verilmesine aksi takdirde haklarında zorla getirilme kararı çıkarılmasına karar verdi.

Öte yandan, heyet tarafından Seçil Erzan'ın ve diğer tüm sanıkların banka hesap hareketlerinin gönderilmesi, sanık Ali Yörük ve tanık Semih Kaya arasındaki hesap hareketlerinin istenmesi, Seçil Erzan ile aynı dönemde bankada çalışan Fatin Seven’in tanık olarak zorla getirilmesi hükmedildi.

Seçil Erzan davasında ara karar çıktı! Duruşma ertelendi

TANIKLARA ZORLA GETİRİLME KARARI

Tanıklar Çevik Çeviker, Selçuk Oğuztürk, Nilgün Arabacı, Hakan Kıran ve Arda Turan’ın kardeşi Okan Turan hakkında zorla getirme kararı veren mahkeme, Erzan'a yönelik soruşturmanın sorulmasına ve 2020-2023 yılları arasında Seçil Erzan ile birlikte çalışan tüm banka personellerinin kimlik bilgilerini de istedi.

Mahkemede, Seçil Erzan'a, daha önce raporu alınan telefon içerisindeki sim kartın şifresinin bildirilmesi için 10 gün süre verilirken, dosyada bulunan müştekilerin sanık Seçil Erzan tarafından yapılan sorgulamalara ilişkin Log kayıtları da istendi.

Milyonlarca liralık vurgun davasının baş şüphelisi Seçil Erzan'a yönelik dava devam ederken, 8 Mart 2024 tarihine ertelenen mahkeme gününe kadar heyetin hükümlerinin yerine getirilmesi gerekecek. Bir sonraki duruşmaya ise ünlü futbolcular Emre Belözoğlu, Selçuk İnan, Fernando Muslera ve Arda Turan'da katılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER