Seçil Erzan davasında 2'nci duruşma görülüyor! Seçil'i gördüğümüzde gözümüze dolar geliyor

Ünlü sporcuların da aralarında bulunduğu, toplam 21 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla devam eden davada yargılanan Seçil Erzan, bugün 2'nci kez hakim karşısına çıktı. Toplamda 252 yıl hapsi istenen Erzan, duruşmadaki ifadesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Seçil Erzan davasında 2'nci duruşma görülüyor! Seçil'i gördüğümüzde gözümüze dolar geliyor

Geçtiğimiz yıl, 11 Nisan tarihinde aralarında ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan ve Emre Çolak’ın da bulunduğu 21 kişiyi dolandırmaktan gözaltına alınan bankacı Seçil Erzan, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Erzan ve beraberindeki 7 sanık, hakim karşısında ifadelerini verirken çarpıcı detaylar da dikkat çekti. Duruşma, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi salonunun küçük olması nedeniyle 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin salonunda görülmeye devam ediyor.

Tutuklu sanıklar Seçil Erzan ve Ali Yörük ile müştekiler Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı duruşmaya katılırken, ünlü futbolcu Arda Turan mazeretini bildirerek duruşmaya katılmadı.

SEÇİL ERZAN'IN İFADESİ DİKKAT ÇEKTİ!

Seçil Erzan davasında 2'nci duruşma görülüyor! Seçil'i gördüğümüzde gözümüze dolar geliyor

Erzan, 2010 yılında kuzeni Tanın Yılmaz ve eşinin parasını faize yatırmaya başladığını belirttiği ifadesinde şu sözlere yer verdi:

‘’2015 yılında annem ciddi bir beyin kanaması geçirdi. Bundan sonra anneme hassasiyetim arttı. O dönem Merve Tanın bana çok yardımcı oldu. 2016 yılından sonra babam ilgilenmemeye, Bozcaada'da yaşamaya başladı. Biz de annemle Çorlu'da yaşamaya başladık. Ben babamdan Tanın Yılmaz'ın dediği gibi dayak yemedim.''

Hüseyin Eligül ve eşiyle annesinin rahatsızlığı döneminde tanıştığını ve zamanla Eligül'ün kendi akrabalarının parasını da getirdiğini söyleyen Erzan, bu parayı kendisinin talep etmediğini sözlerine ekledi.

İnsanların 'Seçil'i gördüğümüzde gözümüze dolar geliyor', 'para, para' dediklerini vurgulayan Erzan, tek amacının iyi bir banka müdürü olmak olduğunu ve işinde çok hırsı olduğunu ifade etti. Yaptığı yatırımlar ise hayatındaki herkesin arabalarını üst modele çıkardıklarını, tarla aldıkları, gelirlerinin 10 katı kadar para kazandıklarını açıklayan Seçil Erzan, Evrim Pınar Güzel’den değerlendireceğini söyleyerek aldığı parayı ise değerlendirmediğini ve aldığı parayı 1 saat içinde kaptırdığını anlattı.

FUTBOLCULARDAN PARA ALDIĞINI SÖYLEDİ

Sanık Erzan, 2021 yılının mart ve nisan ayında bankacılık sistemine parayı sokamadığını ve 2021 Aralık ayında Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Emre Çolak'tan para aldığını açıkladı.

Kimseye 'Fatih Terim Fonu, Hakan Ateş Fonu var' demediğini söyleyen Erzan, Selçuk İnan'dan "'Gizli bir işlem yapılıp para kazanılıyor'' deyip para aldığını, Semih Kaya'dan 1 milyon 300 bin dolar aldığını, Ayhan Akman'dan da parayı "gizli işlemler var" diyerek aldığını söyledi.

‘’BEN BANKA MÜDÜRÜ OLMASAYDIM BU İNSANLAR BANA PARA VERMEZDİ''

MASAK'ın herkesin hesaplarını incelemesini söyleyen sanık Erzan, kim kendisine para verdi ya da kim kendisinden para aldı hepsinin incelenmesi gerektiğini dile getirerek, ‘’Herkes yer içer, hesabı Seçil öder'' dedi.

Kendisi banka müdürü olmasaydı kimsenin ona para vermeyeceğini de sözlerine ekleyen Erzan'ın ardından duruşmaya ara verildi. 14.00 itibariyle ifadeler yeniden dinlenmeye başlanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER