Seçil Erzan 3'üncü kez hakim karşısına çıktı! Emre'nin parasını 10 kişi paylaştı

Milyonlarca dolarlık dolandırıcılığın baş şüphelilerinden bankacı Seçil Erzan 3'üncü kez hakim karşısına çıktı. Savunmasını gerçekleştiren Erzan, para aldığı isimleri tek tek sıraladı, ünlü futbolcu Emre Belözoğlu'nun gerçekten mağdur olduğunu söyleyerek ondan aldığı parayı 10 kişinin paylaştığını ifade etti.

Seçil Erzan 3'üncü kez hakim karşısına çıktı! Emre'nin parasını 10 kişi paylaştı

Ünlü futbolcular Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu toplam 21 kişinin dolandırıldığı davanın baş şüphelilerinden olan bankacı Seçil Erzan ve 6 sanık, 3'üncü kez hakim karşısına çıktı.

Savunmasını gerçekleştiren Erzan, mahkeme salonuna girdiğinde Semih Kaya'dan önce söz isteyerek ifadesi başladı. Kaya, mahkeme salonundan çıkarıldı. Erzan, sözlerine söylediği her şeyin doğru olduğunu ancak bunu ispatlayamadığını söyleyerek başladı. Özellikle Nazlı Can’ın etrafındaki kişiler, Semih Kaya ve Fırat Özdemir'in araştırılması ve GPS, HES ve MASAK kayıtlarının ortaya çıkması gerektiğini söyledi.

Gerçek mağdurların olduğunu ve bunların tek tek ortaya çıkması gerektiğini de sözlerine ekleyen sanık Erzan, “Bankanın bunu fark etme imkanı vardı. O an teftiş Bülent Çeviker Emre Çolak olmayacaktı. Gerçek mağdurlar var. Bunların tek tek ortaya çıkmasını istiyorum” dedi.

Seçil Erzan 3'üncü kez hakim karşısına çıktı! Emre'nin parasını 10 kişi paylaştı

‘’Kimilerinin 'Seço'suydum, kimilerinin 'kanka'sıydım. Ben banka müdürü Seçil Erzan olarak aldım paraları, bu çok net hiçbir zaman aksini söylemedim. O koltukta banka müdürü Seçil Erzan yazmasaydı kimse bana para vermezdi. ‘’ diyen Erzan, gerçek mağdurların ortaya çıkması için kendisinden para alan herkesin söylemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

EMRE BELÖZOĞLU'NUN PARASI 10 KİŞİYE BÖLÜŞTÜRÜLMÜŞ

Sanık Erzan, para verdiği isimleri de tek tek sıraladı. Gerçekten mağdur olanların olduğunu da belirten Erzan, Emre Belözoğlu'nun "gerçekten mağdur" olduğunu söyledi. "Arabanın bagajını açtığımda paralar kapışılıyordu" diyen Erzan, Emre Belözoğlu'nun parasının 10 kişiye dağıtıldığını ifade etti.

‘’PARA BENDE DEĞİL''

Seçil Erzan 3'üncü kez hakim karşısına çıktı! Emre'nin parasını 10 kişi paylaştı - Resim : 2

Semih Kaya'yla ilgili ifadesinde Erzan, Kaya'ya fon olduğunu söylediğini, ama çok fazla çekme dediğini ileri sürdü. Sonrasında ise 8 Mart'ta akrabası olan Merve ve Tanın Yılmaz'ı en yakınları olarak Fırat Özdemir'le tanıştırdığını aktaran Erzan, yanlış yaptığını anlattığını ancak insanların 'sen kiminle paylaşıyorsun parayı, kiminle yiyorsun' demeye başladığını ve işin çığırından çıktığını açıkladı.

Sonrasında ise daha fazla faiz alan insanlara para yetiştirmeye çalıştığını dile getiren Erzan, 8 Nisan'da her şeyi anlatmaya çalışırken evinde darp edildiğini de sözlerine ekledi.

3.5 MİLYON DOLAR ALMIŞ

Semih Kaya ise ifadesinde parça parça 3.5 milyon dolar aldığını belirtti. Mahkeme başkanının kayıp GPS cihazlı çantanın nerede olduğu sorusuna ise Kaya şu sözlerle cevap verdi:

‘’Kasım ayında 200 bin doları teslim ettim. Yatırdığım parayı alıp çantayı bana verdi. Çantayı arabanın bagajına koydum. Bir süre aracın arkasında bir şeyin öttüğünü fark ettim. Çantayı alınca GPS cihazını gördüm. Erzan, bana bunun Atilla Baltaş'ın çantası olduğunu söyledi. Erzan'ı aradığımda ona ulaşamadım. Baltaş'ı aradım, Erzan'ın söylediğini anlattım. Baltaş'a sizden şikayetçi olacağım, dedim. Baltaş da bana “Asıl ben senden şikayetçi olacağım.'' dedi.''

Erzan'ın avukatının 21 Eylül’de Ali Yörük’e gönderdiği 350 bin doların karşılığında 6 gün sonra 725 bin dolar alması ve bu parayı aynı gün Bodrum’daki villanın peşinatı olarak göndermesiyle ilgili, Seçil Erzan'ın o evi Kaya'ya aldığını söylemesi üzerine Kaya, ''Seçil Erzan kim ki bana ev alıyor? 14 sene üst düzey futbol oynadım. Kazandığım paralar belli kontratlarım belli O kim ki bana para kazandıracak ev alacak?'' diye konuştu.

ERZAN'IN ESKİ SEVGİLİSİ DE İFADE VERDİ

Seçil Erzan'ın eski sevgilisi Avukat Candaş Gürol, duruşmadaki ifadesinde Erzan'la duygusal bir ilişkileri olduğunu, bir süre sonra gizli telefon görüşmeleri nedeniyle aldatıldığını bile düşündüğünü söyledi. İbrahim Çağlar'ın eski müvekkili ve dostu olduğunu da aktaran Güral, Çağlar'ın yurt dışındaki parasını Seçil Erzan’ın özel fonuna yatırmak istediğini, 3 milyon dolar parayı Erzan'ın istemesi üzerine rahatsız olsa da kıramayarak kendisinin götürdüğünü de sözlerine ekledi.

Hakim'in "İfadenizde avukatı olduğunuz halde bu olaylardan habersiz olmanız nedeniyle Fatih Terim’e kırgın olduğunu söylemişsiniz." sorusu üzerine Gürol, fazla duygusal konuştuğunu, Fatih Terim'le iletişim kurduğunu ve Terim'in de kendisinin mağdur olduğunu açıkladığını ifade ederek, Terim'in sadece bankaya para yatırdığını aktardı.

SANIKLAR YÜZLEŞTİ

Mahkemede Kaya ve Erzan arasında diyalog gelişti. Erzan Kaya'ya ‘’Bu para gelmek zorunda. ne olursa olsun bu para gelecek' ifadesini kullandı mı kullanmadı mı?'' diye sordu. Kaya ise böyle bir şey demediğini, 10 yıldır futbol oynadığını ve sözleşmelerine bakılarak gelirinin görüleceğini kaydetti. Ardından Kaya duruşmadan ayrıldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER