Şarkıcı Hatice başıboş sokak hayvanları yasa tasarısına köpek taklidi yaparak karşı çıktı

Son günlerde meclise geleceği konuşulan başıboş sokak köpeklerini merkezine alan yasa tasarısı ile ilgili farklı görüşler gelmeye devam ediyor. Ünlüler dünyasından gelen bir tepki ise geliş şekli ile gündem oldu.

Son dönemde vatandaşlar arasında derin bir fikir ayrılığı oluşmasına sebep olan konular arasında başıboş sokak köpekleri geliyor. Bir çok vatandaşın ölümüne sebep olan hayvanlar ile ilgili bir kesim gelecek kanunun kabul edilmesi yönünde görüş bildirirken bir kesimden de bunun doğru olmadığı sesleri yükseliyor.

KÖPEKLER TAKLİDİ GÜNDEM OLDU

Ünlü isimlerden de hayvanların özellikle uyutulması durumunu asla kabul etmeyeceklerini ve buna karşı koymak adına ellerinden geleni yapacakları ifadeleri geliyor. Bu kapsamda şarkıcı Hatice sokak hayvanlarına yönelik yapılacak bir müdahaleyi kabul etmeyeceğini yaptığı taklit ile gösterdi.

45 Yaşındaki şarkıcı sosyal medya hesabından “Daha ne kadar açıklayıcı olabilirim, doyurmak yerine öldürmek neden?” diyerek köpek taklidi yaptığı bir video paylaştı. Videoda Hatice'nin bir insandan yemek istediği taklidi yaptığı görüldü. Söz konusu video ise sosyal medyada hızlı bir şekilde yayıldı.

GELİŞMELER MERAKLA BEKLENİYOR

Söz konusu yasa ile ilgili önümüzdeki günlerde mecliste hareketli anların yaşanması bekleniyor. Meclise gelmesi muhtemel bir kanun değişikliğinin köpeklerin ilk başta sahiplendirilmesi, o seçenek olmazsa uyutulması şeklinde olacağı ifade ediliyor. Konunun ilerleyen günlerde de sıcaklığını koruyacağı düşünülüyor.

SONRAKİ HABER