RTÜK'ten Aşk Adası yapımı hakkında açıklama geldi!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından yapılan açıklamalarda yayımlanacak olan Aşk Adası hakkında yapıma ilişkin gerekli olan önlemlerin alınacağı öğrenildi.

RTÜK'ten Aşk Adası yapımı hakkında açıklama geldi!

Tanıtımının yayımlanmasının ardından gündem olan ve vatandaşlar tarafından da oldukça tepkilerin dile getirildiği Aşk Adası yapımına ilişkin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, gerekli olan incelemelerin ve takiplerin yapıldığından bahsedilmişti. Bunun üzerinde bugün yaşanan son dakika gelişmesi ile birlikte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin tarafından bu tür yapımlara müsaade edilmeyeceği belirtildi.

RTÜK'TEN AŞK ADASI YAPIMI HAKKINDA AÇIKLAMA GELDİ!

Programın gündem olmasının ardından açıklamalarda bulunan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Sosyal medya başta olmak üzere bazı basın organlarında tartışılan 'Aşk Adası' isimli bir yapımla alakalı gerekli ön inceleme Üst Kurulumuz tarafından yapılmıştır. Üst Kurul Başkanlığı, bir dijital medya platformunda yayınlanacağı belirtilen yapımla alakalı yapmış olduğu araştırmada, tanıtım fragmanının ilgili seç-izle platformu tarafından yayınlanmadığını belirlemiştir. RTÜK, program fragmanının bahse konu dijital yayıncının bilgisi dışında yapımcı firmanın kendi sitesinden onay alınmadan yayınladığını tespit etmiştir. Toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyen RTÜK’ün konuyu yakından takip ettiğinin bilinmesini önemle kamuoyuna arz ederiz” şeklinde ifadeler ile gerekli olan önlemlerin alınacağından bahsedildi.

SONRAKİ HABER