Neslican Tay kimdir, ne kanseriydi, kaç yaşında vefat etti?

Uzun yıllar kanser hastalığıyla mücadele eden Neslican Tay, yaşam mücadelesiyle akıllara kazınmıştı. Hayatını kaybeden Tay'ın hastalığı ile ilgili detaylar sorgulanmaya başladı.

Neslican Tay kimdir, ne kanseriydi, kaç yaşında vefat etti?

Umut dolu hayat mücadelesi ile tanınan Neslican Tay'ın yaşamını anlatan film, 12 Eylül Perşembe akşamı ilk kez televizyonda Kanal D ekranlarında yayınlanacak. Uzun yıllar kanser hastalığıyla mücadele eden Neslican Tay, 2019 yılında aramızdan ayrılırken yaşam öyküsünün televizyondan yayınlanacak olması ile beraber vatandaşlar da ''Neslican Tay kimdir, ne kanseriydi, kaç yaşında vefat etti?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Yaşama tutunma mücadelesiyle akıllara kazınan Tay, 4. kez yakalandığı kansere yenik düşerken hayat hikayesini konu alan sinema filmi “Demir Kadın: Neslican” televizyon ekranlarında ilk kez yayınlanacak. ''Neslican Tay kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?'' soruları gündeme taşınırken araştırmalar da başladı.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Kanser hastalığı nedeniyle bir bacağını kaybeden ve yaşama sıkı sıkı tutunan Tay, sosyal medya hesabı üzerinden mücadelesini paylaşıyordu. Ancak 4. kez yakalandığı hastalığa yenik düşen Tay, 2019 yılında hayata gözlerini yumdu. Neslican Tay 14 Mart 1998 yılında Bursa’da dünyaya geldi. Liseye kadar olan eğitimini Rize'de tamamladıktan sonra üniversite sınavına 2 hafta kala kanser olduğunu öğrenen Tay, eğitimine ara verdi.

Neslican Tay kimdir, ne kanseriydi, kaç yaşında vefat etti?

Tay, 3 kez yendiği hastalığa 4’üncü kez yakalandığını öğrendi. Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen Tay, bir yandan kanser tedavisi görürken bir yandan da Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde eğitim hayatına devam etti. Sağlık durumu kötüleşince İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Tay, 4. kez yakalandığı kanser hastalığında doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak 20 Eylül 2019’da hayatını kaybetti. 21 yaşında hayatını kaybeden Tay, yaşam mücadelesi ile herkese umut olmuştu.

SONRAKİ HABER