Müziği bırakan Deniz Tekin'in yeni mesleği belli oldu! Deniz Tekin ne iş yapıyor

Genç yaşta sesi ve şarkıları ile hızlı bir şekilde müzik piyasasında yükselen Deniz Tekin ani bir karar ile geçtiğimiz haftalarda müziği bıraktığını açıklamıştı. Tekin'in ne işle uğraştığı belli oldu.

Müziği bırakan Deniz Tekin'in yeni mesleği belli oldu! Deniz Tekin ne iş yapıyor

19 yaşında bir müzik albümü yayınlayacak kadar hızlı bir şekilde müzik piyasasına giriş yapan Deniz Tekin 26 yaşında piyasadan çekildiğini açıkladığını duyurmuştu.

Hayranlarını üzen haberi veren ve genç yaşında bu şekilde radikal bir karar alan Deniz Tekin'in hayatında bundan sonra neler yapacağı merak konusu olmuştu. Deniz Tekin yaptığı paylaşım ile şu anda yarı zamanlı olarak İngilizce öğretmenliği yaptığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ilerleyen dönemlerde tam zamanlı öğretmenliğe geçmeyi ve 3 ile 5 sene arasında bu görevi sürdürüp ardından hayatını başka bir ülkede devam ettirmeyi planladığını dile getirdi. Sitemkar ve uzun bir şekilde yaptığı açıklamanın ardından hayranları arasında bu gelişme hızlı bir şekilde yayıldı.

Deniz Tekin'in ilerleyen dönemlerde müzik konusu hakkındaki kararını gözden geçirip geçirmeyeceği şu an için belirsizliğini koruyor.

DENİZ TEKİN KİMDİR?

Memur bir ailenin çocuğu olarak İzmir'de doğan Hatice Deniz Tekin ilk yıllarını Konak'ta geçirdi. Anne ve babası kamu sektöründe diş doktorluğu yaptığı için çocukluğu farklı illerde geçti. İlk olarak ailesiyle Mardin'e gitti ve ilkokulu burada bitirdi. Ardından Gaziantep'te ortaokul ve lise eğitimini tamamladı. Müziğe olan ilgisi babasının da teşvikleriyle piyano ve yan flüt ile başladı. Gaziantep'te SoundCloud gibi müzik paylaşım platformlarında çalışmalarını paylaştı ve ilgi gördü. Bu dönemlerdeki kayıtları YouTube'da 1 ile 7 milyon arasında dinlendi.

Yeterli bir dinleyici kitlesi oluşturduktan sonra İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi büyük şehirlerde konserler verdi. Kalben 2015 yılındaki bir röportajında Tekin'in çaldığı enstrümanlara ve sesine dikkat çekti. Gaziantep sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümünde eğitim görmeye başladı. 2017 yılında ise henüz on dokuz yaşındayken dokuz şarkıdan oluşan ilk stüdyo albümü "Kozakuluçka"yı yayımladı. Bu albümde Ahmet Kaya ve Yusuf Hayaloğlu gibi isimlerin seslendirdiği "Beni Vur" adlı şarkıyı yorumladı. Ayrıca "Bende Bir Problem Var" şarkısına İstanbul'da bir klip çekti.

2017 sonrasında Can Ozan'la birkaç parçayı seslendirdi.[11] 2019'da ise Şanışer'in ve diğer 19 rapçinin bir araya gelip çıkardığı protest rap türündeki "Susamam" şarkısında yer aldı ve Türkiye'de kadın hakları üzerine bir parça seslendirdi.[12] 2022’de Dilan Balkay ve Geeva Flava ile bir araya gelerek Mana adında üç şarkılık bir EP çıkardı. 2023’ten beri Yaşlı Amca’nın konserlerinde bas gitar çalıyordu.

Deniz Tekin 13 Şubat 2024'te yaptığı Instagram paylaşımıyla müzik kariyerine son verdiğini duyurdu

Deniz Tekin sosyal medyayı kullanmaya devam ediyor. Hayatına ve düşüncelerine dair paylaşımları sosyal medya aracılığı yapan Tekin'in bu konuda farklı bir kararı bulunmuyor.

SONRAKİ HABER