Melisa Sözen YPJ'li kadını oynadı

Oyunculuğu ile dikkat çeken isimler arasında yer alan Melisa Sözen Fransa’daki bir polisiye dizinse rol aldı. Burada canlandırdığı karakter sosyal medyayı 2’ye bölünce Melisa Sözen X’de gündem oldu.

Melisa Sözen YPJ'li kadını oynadı

2016 yılından bu yana Fransa’da yayınlanan Le Bureau des Legendes dizisinde rol alan oyuncu yaşadığı deneyimi anlatınca takipçileri şaşırdı. Görüntülerin ortaya çıkması ile kısa süre içerisinde gündem olan Sözen, dizide terör örgütü PYD’nin arasına sızan bir ajan olduğunu söyledi.

“YÖNETMEN OYUNUMU ÇOK SEVDİ”

Role seçiminin de ilginç olduğunu anlatan Melisa Sözen, “2016 yılında Fransa’nın en çok sevilen işlerinden biri olan ‘Le Bureau des Légendes’ dizisinden teklif geldi. O sırada neredeyse tek kelime Fransızca bilmiyordum. Buna rağmen seçmelere gittiğimde yönetmen oyunumu çok sevdi. Yönetmen, ‘Bir şekilde hallederiz’ dedi. Hemen hızlandırılmış bir biçimde Fransızca özel derslere başladım.” Dedi.

YPJ’Lİ KADINI CANLANDIRDI

Dizideki karakteri hakkında da açıklama yapan Sözen, Suriye’de DEAŞ’a karşı savaşan bir ajanı canlandığını ve rolü için dövüş eğitimleri aldığını belirtti. Dizide Rojava’da Demokratik Suriye Güçleri bünyesindeki bir YPJ’li kadına hayat veren Melisa Sözen rolü ile takipçilerini ikiye bölmüş durumda.

SURİYELİ MÜLTECİYİ DE OYNADI

Bunun yanı sıra 2019 yılında Damien Dünyayı Değiştirmek İstiyor isimli Fransız bir filimde de Suriyeli mülteci Selma’ya hayat veren Sözen, dizinin 2018 yılında Türkiye’deki bir festivalde gösterildiğini belirtti. Melisa Sözen, yaptığı açıklamasında Fransa’da dil kurslarına giderek dilini geliştirmeye çalıştığını ancak koronavirüs pandemisi sebebi ile geri döndüğünü söyledi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER