Masterchef Türkiye'de şaşırtan eleme! Bu hafta hangi yarışmacı elendi?

Ekranların çok beğenilen yarışma programlarından Masterchef Türkiye’de yeni bir eleme gecesi daha yaşandı. Masterchef Türkiye’de bu hafta elenen yarışmacı kim oldu?

Masterchef Türkiye'de şaşırtan eleme! Bu hafta hangi yarışmacı elendi?

Masterchef Türkiye’de heyecanlı bir eleme gecesi daha yaşandı. Eleme potasına düşen yarışmacılar elenmemek ve yeni haftaya geçebilmek için kıyasıya yarıştılar. Ancak gece sonunda bir yarışmacı hem yarışmaya hem de hayallerine veda etmek zorunda kalacaktı. Bu isim oynanan iki oyun ile belirlendi. Elenen yarışmacının ismi ise herkesi şaşırttı.

İLK OYUNDA 3 YARIŞMACI KENDİSİNİ KURTARDI

Hafta boyunca oynanan takım oyunları ile 6 yarışmacı ve son genel oyunda da 1 yarışmacı eleme potasına düşmüştü. Zübeyde, Nigar, Nevzat, Akın, Emre, Eda ve Alper elenmemek için hünerlerini gösterdiler. Eleme potasının ilk oyununda format gereği yarışmacılardan 3’ü rakiplerinden daha başarılı yemek yaparak kendilerini kurtarabiliyorlar. Bu çerçevede oynanan ilk oyunda Eda, Emre ve Alper rakiplerine göre daha başarılı yemek yaparak eleme potasından kurtuldular.

EN ZOR OYUN!

Eleme potasının son oyunu ise oldukça zordu. Yarışmanın jüri üyelerinden olan Şef Mehmet Yalçınkaya tarafından yapılan tabak yarışmacıların önüne konularak aynı tabağı yapmaları istendi. Yarışmacılara verilen sürede oldukça teknik bir yemek yapmaları istendi. Elenme korkusu yaşayan yarışmacılar bu zorlu yemeği büyük bir baskı altında yapmak zorunda kaldılar. Süre sona erdiğinde ise 4 yarışmacının kaderi şeflerin vereceği karar ile belirlendi.

NİGAR VE AKIN ELENMEKTEN KURTULDU

Masterchef Türkiye’de eleme potasında yer alan 4 yarışmacıdan ikisi olan Nigar ile Akın ilk etapta kendilerini kurtarmayı başlardılar. Eleme potasının son oyununda en başarılı yemek Nigar tarafından yapıldı ve bu yarışmacı bir sonraki haftaya kaldı. Nigar’dan sonra en başarılı tabağı yapan isim ise Akın oldu ve o da yeni haftaya kalmayı garantiledi. Geriye ise Nevzat ile Zübeyde kaldı.

ŞAŞIRTAN ELENME SONUCU

Yarışmanın iddialı yarışmacılarından olan Zübeyde ile geçtiğimiz hafta Mavi Takım kaptanı olan Nevzat için jüri üyeleri kararlarını verdiler. Buna göre Nevzat eleme potasından kurtuldu ve elenen isim Zübeyde oldu. Yarışmada bu sezon açık ara en iyi takım kaptanı olan Zübeyde sürpriz bir şekilde elenerek yarışmaya veda etti. Bu çıkan sonuç jüri üyeleri Mehmet Yalçınkaya’yı, Danilo Zanna’yı ve Somer Sivrioğlu’nu da şaşırttı.

SONRAKİ HABER