Jahrein tutuklandı mı, neden tutuklandı, kimdir, nereli, kaç yaşında?

Sosyal medya fenomenlerinden olan Jahrein'in gözaltına alındığı haberleri sonrası fenomen ismin takipçileri de konuya ilişkin araştırmalarına başladı.

Jahrein tutuklandı mı, neden tutuklandı, kimdir, nereli, kaç yaşında?

Sosyal medyada Jahrein adı ile tanınan Ahmet Sonuç adlı fenomenin gözaltına alındığı duyuruldu. Jahrein olarak bilinen Ahmet Sonuç'un gözaltına alınma nedeni merak konusu olurken ''Jahrein tutuklandı mı, neden tutuklandı, kimdir, nereli, kaç yaşında?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

Ahmet Sonuç adlı sosyal medya fenomeni Jahrein'in Antalya'da gözaltına alındığı ifade edilirken fenomenin kız çocuklarına ilişkin müstehcen sözleri olduğu iddia edildi.

JAHREİN TUTUKLANDI MI, NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Sosyal medya paylaşımlarında "müstehcen" yayınları dolayısıyla gözaltına alınan 2 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Bu iki kişiden birinin Jahrein adlı sosyal medya fenomeni olduğu ifade edilirken Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında internet aracılığı ile müstehcen içerikli konuşmalar ve yayınlar yapıldığı haberlerinin yer alması üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.'' denildi. Bu çerçevede açıklamanın devamında ''X (Twitter) isimli sosyal medya platformu üzerinden 'RockerpuckEvil' kullanıcı adı ve 'Pungent 666' rumuzu ile yöneticisi olduğu 'sohbet odası' başlıklı açık kaynaklarda yer alan canlı sohbet odasında toplumun genel ahlakına ve genel değer yargılarına uygun olmayan konuşmalar yapıldığı görülmüştür.

Jahrein tutuklandı mı, neden tutuklandı, kimdir, nereli, kaç yaşında?

Bahse konu konuşmalar incelendiğinde, RockerpuckEvil kullanıcı isimli Pungent 666 rumuzlu X hesabı kullanıcısının E. K. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca 'Jahrein' isimli/rumuzlu kullanıcının Twitch isimli sosyal medya platformunda yaptığı canlı yayında benzer içerikli konuşmalar yaptığı görülmüş, yapılan incelemeler neticesinde 'Jahrein' isimli/rumuzlu kullanıcının A. S. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir.

E. K. ve A. S. isimli şahıslar 12.09.2024 günü Emniyet Müdürlüğümüz Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerimiz tarafından gözaltına alınarak haklarında; Türk Ceza Kanunu'nun 226. Maddesi'ne göre müstehcenlik suçundan işlem başlatılmıştır." denildi.

JAHREİN - AHMET SONUÇ KİMDİR?

Jahrein adlı sosyal medya fenomeni Ahmet Sonuç, 29 Kasım 1988 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul eğitimini Karabük'te aldı ve ortaokul eğitimini aldığı dönemde Antalya'ya taşınan Sonuç, Leipzig Üniversitesi Moleküler Fizik ve Biyokimya Bölümünü okumak için Almanya'ya yerleşti.

Almanya'da eğitim gördüğü yıllarda eğitimden çok oyun oynamaya vaktini ayıran Sonuç, önce YouTube üzerinden videolar çekti ve daha sonra Twitch'te yayınlar yaptı. Üniversiteyi son sınıfta bırakmasının ardından Polonya'ya taşındı ve daha sonra Türkiye'ye dönerek Antalya'ya yerleşti. Sonuç, yaptığı yayınlar ile tanındı.

SONRAKİ HABER