Hadise yıllar önce yaşadığı ırkçılığı ilk defa anlattı

Türk Pop Müziğinin son yıllardaki öncü isimlerinden Hadise ilk olarak Belçika'da üne kavuşmuş ardından ülkemize gelmişti. Müzik hayatının ilk yıllarında Eurovision'da ülkemizi temsil eden Hadise bir çok gurbetçi gibi ırkçılığa maruz kaldığını söyledi.

Hadise yıllar önce yaşadığı ırkçılığı ilk defa anlattı

Milyonlar tarafından dinlenen şarkılara imza atan Hadise uzun yıllardır ülkemizde olmasına rağmen hayata gözlerini Belçika'da açmıştı. Gurbetçi bir ailenin kızı olarak Belçika'da adını duyuran Hadise ülkemizde de büyük bir gurur kaynağı olmuştu.

HADİSE'NİN BELÇİKA GÜNLERİ

Şimdilerde 38 yaşında olan Hadise katıldığı bir programda Belçika'da yaşadığı zor dönemlerden bahsetti. Belçika Türkiye Göç Anlaşmasının 60. Yıl kutlamasında konuşma yapan başarılı şarkıcı okul yıllarında yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Hadise "Belçika'da okurken bir Türk kızı olarak zorbalık yaşadım" derken Eurovision'da da benzer zorluklarla karşı karşıya kaldığını söyledi. Türkiye'yi temsil etme döneminde vatandaşlardan "Neden bir gurbetçi kızı ülkemizi temsil ediyor?', Belçikalılardan ise 'Bu kız Belçika doğumlu, neden bizi temsil etmiyor?' diye tepkiler aldığını söyleyen Hadise'nin açıklamaları gündem oldu.

ÜNLÜ ŞARKICIYA DESTEK

Irkçılık ve zorluğa maruz kaldığını ifade eden Hadise'nin söylemleri kısa sürede gündem oldu. Hadise'nin hayranları kendisine zor dönemlerinden dolayı geçmiş olsun temennileri içeren paylaşımlarda bulundu. Başarılı şarkıcı günümüzde Belçika'daki bağını sürdürüyor. Hadise geçtiğimiz günlerde yıllar önce Belçika'da üne kavuştuğu yarışmada yıllar sonra jüri olmuştu.

SONRAKİ HABER