Hababam Sınıfı'nın Bacaksızı Tuncay Akça hayatını kaybetti

Ünlüler dünyasında peş peşe vefat haberleri yaşanıyor. Gece saatlerinde Usta oyuncu Aydemir Akbaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından üzücü bir haber daha geldi.

Hababam Sınıfı'nın Bacaksızı Tuncay Akça hayatını kaybetti

Türk sinemasının gelmiş geçmiş en iyi filmleri arasında yer alan Hababam Sınıfının yaşayan oyuncularından bir kişi daha vefat etti. Yıllar önce çekilmesine rağmen halen severek izlenen Hababam Sınıfında Bacaksız karakteri ile akıllarda yer edinen Tuncay Akça'nın 60 yaşında hayata gözlerini yumduğu bildirildi.

ÖLÜM NEDENİ AÇIKLANDI

Akça'nın İstanbul'da geçirdiği kalp krizinden dolayı vefat ettiği bildirildi. Kendine has gülüşü ve neşeli tiplemesi ile akıllarda yer edinen Akça'nın hayatını kaybetmesi büyük bir üzüntü ile karşılandı.

Kastamonulu oyuncu Hababam Sınıfından günümüzde kadar onlarca yapımda izleyicinin karşısına çıkmıştı. Akça'nın bugün Şakirin Camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet mezarlığında toprağa verilecek.

SİYASETE DE ATILMIŞTI

Tuncay Akça siyasetle de ilgilenmişti. Ünlü oyuncu 2004 yerel seçimlerinde İstanbul Ümraniye Belediye Meclis Üyeliğine, Mart 2009 yerel seçimlerinde İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanlığına aday olmuştu. Akça son olarak 2022 yılında İYİ Parti'ye üye olmuştu.

Akça'nın vefat haberinin duyulmasının ardından sosyal medyada çok sayıda taziye mesajı paylaşıldı. Oyuncunun ani ölümü şok etkisi yaptı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER