Fethi Kabir nedir, nasıl ve neden yapılır?

Sosyal medya platformları üzerinde gündeme gelen fethi kabir işleminin detaylar merak edildi. Fethi kabirin ne demek olduğu nasıl ve ne için yapıldığı da sorgulanan konular arasında yer aldı.

Fethi Kabir nedir, nasıl ve neden yapılır?

Gündemin en çok araştırılan konu başlıkları arasında 'Fethi Kabir' yer alıyor. ATV ekranında yayınlanan 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programı sonrası ''Fethi Kabir nedir, nasıl ve neden yapılır?'' soruları gündeme geldi. Fethi kabir işlemi hakkında detaylar araştırılıyor.

Yaşanan bir cinayet olayı sonrası fethi kabir konusu gündeme gelirken vatandaşlar fa bu işlemin ne anlam ifade ettiği ve nasıl yapıldığına ilişkin sorularına yanıt aramaya başladı.

FETHİ KABİR NEDİR, NASIL VE NEDEN YAPILIR?

Vefat eden kişinin kesin ölüm nedenini araştırmak için mezarın açılması anlamına gelen fethi kabir, defnedilen cesedin mezardan çıkarılması işlemidir. Fethi kabir, çeşitli nedenlerden dolayı mahkeme ya da savcılık kararı ile yapılabilirken kişinin kesin ölüm nedenini tespit edebilmek için alınan karar gereği mezarın açılarak cesedin çıkarılması anlamına geliyor.

Defin işlemlerinde yasal prosedürlere uyulmadığında da fethi kabir işlemi için karar alınabiliyor. Fethi kabir işlemine çeşitli durumlarda başvurulurken fethi kabir ile yapılan otopsi, bir kişinin ölüm nedenini ve şeklini belirlemek, herhangi bir hastalığı ya da yaralanmayı değerlendirmek için yapılan tıbbi bir işlemdir.

SONRAKİ HABER