Fenomen Kıvanç ve Beril Talu'nun ifadeleri ortaya çıktı! Borçlarımız yüzünden Porsche ve teknemizi sattık

Dolandırıcılık iddiası ile haklarından soruşturma başlatılan ve yakalanarak gözaltına alınan sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve Beril Talu'nun ilk ifadeleri ortaya çıktı. Çiftin iddialarına göre borç sarmalında iken alacaklıların tehditleri nedeniyle Porsche ve tekne satmışlar!

Fenomen Kıvanç ve Beril Talu'nun ifadeleri ortaya çıktı! Borçlarımız yüzünden Porsche ve teknemizi sattık

Bir süre önce dolandırıcılık iddiaları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan ve Gürcistan'a kaçan sosyal medya fenomenleri Kıvanç ve Beril Talu çifti, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalanarak gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemleri devam eden çiftin ilk ifadeleri ortaya çıktı. Ortaya çıkan ifadelere göre, çift borç sarmalı içinde olduklarını, kimseyi dolandırmadıklarını ile sürdü ve eski tanıdıkları bir muhabir tarafından yapılan ‘balon haber’ nedeniyle alacaklılarının suç duyurusunda bulunmaya başladıklarını söyledi.

Çiftin ifadelerine göre, Gürcistan'dayken şirket faaliyetlerini sürdürmeye çalıştılar ancak haberler nedeniyle alacaklıları suç duyurusunda bulundu. Borç aldıkları kişilerin yüzde 100'ün üzerinde faizler talep ettiklerini de söyleyen çift, borçlarının tahmin edemeyecekleri şekilde büyümesiyle ödeyemeyecek hale geldikleri ifade etti.

‘’YURT DIŞINA EŞİM VE ÇOCUĞUMUN CAN GÜVENİĞİNİ SAĞLAMAK AMACIYLA ÇIKTIM''

İfadesinde Kıvan Talu, aylık kazançlarının 40 bin lira olduğunu belirterek, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle bazı projelerin iptal edildiğini ve bu nedenle piyasada iş yapamaz hale geldiklerini dile getirdi.

Borç sarmalına girdiklerini söyleyen Kıvanç Talu, Porsche marka bir araç ve şirkete ait bir araç ve tekneyi sattıklarını açıkladı.

Haklarındaki dolandırıcılık iddiaları ardından Gürcistan'a kaçtıkları ileri sürülen çiftin konuyla ilgili açıklaması ise can güvenliklerini sağlamak amaçlıymış. Kıvanç Talu'nun ifadesine göre, eski muhabir tanıdıklarının yaptığı ‘balon haber’ nedeniyle alacaklıları dolandırıldıklarını düşünmüş ve çifte karşı suç duyurusunda ve tehditlerde bulunmuşlar.

Talu çiftinin emniyetteki işlemleri devam ederken soruşturma da kapsamlı bir şekilde devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER