Fatma Karanfil hayatını kaybetti! Fatma karanfil kimdir, hangi dizilerde oynadı

Türk sinemasından bir yıldız daha kaydı. Yeni neslin Aşkı Memnu dizisinde canlandırdığı Şayeste rolü ile hatırladığı oyuncu Fatma Karanfil 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Fatma Karanfil hayatını kaybetti! Fatma karanfil kimdir, hangi dizilerde oynadı

Karanfil'in bir süredir sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu. Kanser hastası olan ve son dönemlerde durumu giderek ağırlaşan Fatma Karanfil Mayıs ayının son günlerinde entübe edildiği haberleri ile gündeme gelmişti.

Entübe edilmesinin ardından tedavisi devam eden Fatma Karanfil'den acı haber geldi. Türk sinema ve televizyon oyunculuğunun önemli isimlerinden olan Karanfil'in vefat ettiği bildirildi. Vefat haberi kısa sürede gündemin üst sıralarında yer aldı. Haberi alan vatandaşlar kendisine rahmet temennisinde bulundu.

FATMA KARANFİL HAYATI

Eskişehir doğumlu Fatma Karanfil LCC'de eğitim almasının ardından 1968'de Ses dergisi yarışmasında kazandığı üçüncülükle sinemaya başladı. 1975'te Ali Kocatepe ile evlenip daha sonra ayrılan sanatçı; 1976 - 1980 yılları arasında Londra'ya tekstil eğitimi almaya gitti. 1984'te ikinci kez evlendi. Göğüs kanserine yakalanıp atlattıktan sonra, 2001'de yeniden sahnelere döndü.

Fatma Karanfil, Aşkı Memnu, Huzur Sokağı, Çocuklar duymasın gibi yapımlarda yer almıştı.

Vefat haberi sevenlerini yasa boşan Fatma Karanfil'in en kısa sürede cenaze işlemlerinin tamamlanması bekleniyor. Usta oyuncu işlemlerin ardından toprağa verilecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER