Ersu Şaşma kimdir, kaç yaşında ve hangi takımda forma giyiyor?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli atlet Ersu Şaşma, 5.70 metrelik atlayışıyla gündem oldu. Bunun ardından vatandaşlar da Ersu Şaşma'nın kimliği ve sporcu kariyerini merak etti.

Ersu Şaşma kimdir, kaç yaşında ve hangi takımda forma giyiyor?

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nın ardından 2024 Paris Olimpiyatlarında boy gösteren Ersu Şaşma’nın kariyeri merak edildi. Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli atlet Ersu Şaş, erkekler sırıkla atlama elemelerinde 5.75 metrelik atlayışıyla finale yükselmeyi garantiledi.

Bununla beraber ''Ersu Şaşma kimdir, kaç yaşında ve hangi takımda forma giyiyor?'' sorularına yanıt aranmaya başladı. Ersu Şaşma hakkında merak edilenleri derledik.

ERSU ŞAŞMA KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, HANGİ TAKIMDA FORMA GİYİYOR?

Ersu Şaşma 30 Eylül 1999 yılında Mersin’de dünyaya geldi. Tokyo 2020 Olimpiyatları sporcusu Şaşma, Sırıkla atlama Türkiye rekortmeni olarak adından söz ettiriyor. Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu Ersu Şaşma, 2022 Akdeniz Oyunları’nda ve Konya 2021 İslami Dayanışma Oyunları’nda Altın madalya kazanma başarısı gösterdi.

Ersu Şaşma kimdir, kaç yaşında ve hangi takımda forma giyiyor?

2016 yılında atletizme giriş yapan Şaşma, 22 yıllık Türkiye büyükler sırıkla atlama rekorunu 2021 yılında Olimpiyat Oyunları'na 6 ay kala kırdı ve son haftada 5.80 atlayarak vize aldığı Tokyo'da finale çıkarak Türkiye atletizm tarihinde bir ilki başardı. Genç atlet, Olimpiyat Oyunları'nı da dokuzuncu olarak sonlandırdı.

Tokyo'dan sonra da çıkışını sürdüren Şaşma, 2022 yazında Akdeniz Oyunları ve İslami Dayanışma Oyunları'nda altın madalya kazandı. Paris Olimpiyatları vizesini 2023 yazında kırdığı 5.90'lık Türkiye rekoru derecesiyle tamamlayan Şaşma, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda erkekler sırıkla atlama finalinde 5.95’i geçemedi ve en iyi derecesi olan 5.85 metrelik atlayışıyla olimpiyat 5.’si oldu.

SONRAKİ HABER