Disney+ 2024 abonelik ücretleri ne kadar oldu? Disney+ 'dan abonelik ücretlerine büyük zam

Son dönemde ülkemizde tepki gösterilen online dizi ve film izleme platformu Disney+ abonelik ücretlerine zam yaptığını duyurdu. Zam haberinden çok yapılan zam oranı daha çok konuşuldu. Disney + 2024 abonelik fiyatlarını haberimizin detayından öğrenebilirsiniz.

Disney+ 2024 abonelik ücretleri ne kadar oldu? Disney+ 'dan abonelik ücretlerine büyük zam

Tüm dünyada milyonlarca insanı peşinden sürükleyen dizi ve film yapımlarına imza atan Disney geçtiğimiz yıllarda bir online dizi ve film izleme platformu kurmuş, kurulan platformun adının Disney+ olduğunu ifade etmişti.

ATATÜRK DİZİSİ İÇİN GERİ ADIM ATMIŞLARDI

Disney+ ülkemizde 2022 yılında yayın hayatına başlamış ve daha öncesinde Atatürk dizisi ve Recep İvedik 7 filmi gibi iddialı yapımlar ile Türkiye pazarına girmişti. Söz konusu şirketin en önemli projesi olan Atatürk dizisinin Cumhuriyetin 100. yılında yayınlanacak bir mini dizi olacağı açıklanmıştı. Ülkemizde merakla beklenen Atatürk dizisini yayınlanmasının ardından iddialara göre Ermeni lobisinin bastırması sonucu Disney diziyi platformunda yayınlamama kararı aldı ve yapım film haline dönüştürülerek vizyona 2 kısım şekilde sokuldu.

Alınan bu kadara ülkemizde büyük bir tepki gösterildi ve kullanıcılar birer birer aboneliklerini iptal ettirdi. Daha da öncesinde tüm yerli yapımları platformundan kaldıran Disney elde kalan abonelerini de üzecek bir haber verdi ve abonelik ücretlerine büyük bir zam yaptığını duyurdu.

2024 DİSNEY+ ABONELİK FİYATLARI

Şirket tarafından yapılan açıklamada bugünden itibaren aylık abonelik fiyatının 65 TL'den 135 TL'ye , yıllık aboneliğin ise 650 TL'den 1350'TL'ye yükseltildiği ifade edildi.

Yüzde yüzden fazla yapılan zam tepki ile karşılaşırken vatandaşların bu kararın ardından aboneliklerini sürdürüp sürdürmeyeceği önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen raporlar sonucu belli olacak.

SONRAKİ HABER