Cübbeli Ahmet Hoca ile İsmailağa Cemaati arasında ipler koptu! Cevap geldi

Türkiye'nin tanınmış din adamlarından Ahmet Mahmut Ünlü gündemden düşmüyor. Halk arasında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ünlü mensubu olduğu cemaatten ihraç edildi.

Cübbeli Ahmet Hoca ile İsmailağa Cemaati arasında ipler koptu! Cevap geldi

Türkiye'de şu günlerde gündemin üst sırasında din adamları arasında yaşanan olaylar yer alıyor. Türkiye'nin sayıları on binlerle ifade edilen mensubu olan İsmailağa Cemaati ile Cübbeli Ahmet Hoca arasında yaşanan süreç bir çok kesim vatandaşlar tarafından takip ediliyor.

CÜBBELİ AHMET HOCA CEMAATTEN ATILDI

Gündeme dair sık sık sivri çıkışları ile bilinen ve dini konulardaki söylemleri ile dikkat çeken Cübbeli Ahmet Hoca geçtiğimiz günlerde kişisel sağlık problemi ile günün en çok konuşulan isimleri arasında yer almıştı. Kendisinin kalp krizi geçirdiği şeklindeki haberlerin sosyal medyada yayılmasının ardından Cübbeli Ahmet Hoca cephesi söz konusu gelişmeleri yalanlamıştı. Olayın sadece bir anjiyo operasyonu olduğu ve Ahmet Mahmut Ünlü 'nün gün içinde geri hastaneden ayrıldığı ifade edilmişti.

Ahmet Mahmut Ünlü bu seferde İsmailağa Cemaatinde yaşanan bir durum ile gündeme geldi. Cemaatin lideri Mahmut efendi olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrasında yerine geçme hakkının kendisinde olduğunu öne süren Cübbeli Ahmet, İsmailağa'ya 5 gün süre tanımıştı. Süre bitmeden İsmailağa cemaati bir mesaj yayınladı ve Cübbeli Ahmet Hoca ile İsmailağa arasındaki bağların tamamen koptuğu ifade edildi.

"MÜRİT MÜRİDİ NASIL İHRAÇ EDECEK?"

Bu gelişmenin ardından bir cevap yayınlayan Cübbeli Ahmet Hoca “Tarikat Hasan Efendi'nin tarikatı değildir ki beni ihraç etsin. Hasan Efendi nasıl Mahmud Efendi'nin müridiyse ben de Mahmud Efendi'nin müridiyim, mürit müridi nasıl ihraç edecek”dedi.

Bu gelişmenin ardından neler yaşanacağı beklenmeye başlandı. Ülke gündemine oturan bir gelişme olarak görülen bu olayın taraflar arasında nasıl sonuçlanacağı ilerleyen dönemlerde belli olacak.

SONRAKİ HABER