CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kimdir?

Ülkemizde yerel seçim hazırlıkları hız kesmeden sürerken partilerin adayları da netleşmeye başlıyor. Büyükşehir adayları merakla beklenirken CHP'nin adaylarını belirlediği bölgeler için açıklamalar gelmeye başladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın adaylığı resmileşirken Yavaş hakkında merak edilenler de arttı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kimdir?

Türkiye'de 31 Mart tarihinde yapılması beklenen 2024 Yerel Seçimleri için hazırlıklar sürüyor. Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren siyasi partilerin adayları açıklanmaya başlarken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafında yeni gelişmeler yaşandı.

CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş olurken, İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu oldu. CHP tarafından yapılan açıklama sonrasında CHP Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Mansur Yavaş'ın hayatı ve kariyeri merak konusu oldu.

CHP ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEİDYE BAŞKAN ADAYI MANSUR YAVAŞ OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Mansur Yavaş, kazanması durumunda görevine devam etmiş olacak. ABB Başkan adaylığı için adı resmileşen Mansur Yavaş hakkında "Mansur Yavaş kimdir?" sorusu gündemdeki yerini aldı.

MANSUR YAVAŞ KİMDİR?

23 Mayıs 1955 yılında Ankara'nın Beypazarı ilçesinde doğan Mansur Yavaş, Avukat, siyasetçi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’dır. Ayrıca evli ve iki çocuk babasıdır.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş kimdir? - Resim : 3

Yavaş ilk, orta ve lise eğitimini Beypazarı’nda tamamlayarak 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Askerliğini savcı olarak yapmış ve 13 yıl boyunca büyüdüğü Beypazarı’nda serbest avukat olarak çalışmıştır.

Siyasete ilgisi gençlik yıllarında başlayan Yavaş, iki dönem Beypazarı Belediye Başkanı seçilen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiş ve kariyerine de devam etmektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER