Aydemir Akbaş kaç yaşında, kimdir, neden vefat etti?

Türkiye gece saatlerinde önemli bir değerini daha kaybetti. Türk sinemasında bir çok yapımda yer almış Aydemir Akbaş 88 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Aydemir Akbaş kaç yaşında, kimdir, neden vefat etti?

Geçmiş yıllarda da kanser tedavisi gören Aydemir Akbaş son olarak bir kez daha kansere yakalandığını açıklamıştı. Bu duruma rağmen neşesini kaybetmeyen ve yeni dönem filmleri ile de kendini insanlara sevdiren Akbaş evinde baygın bulunmuş ve hastaneye kaldırılmıştı.

ACI HABERİ MENAJERİ DUYURDU

Yoğun bakıma alınan ve ardından entübe edilen Aydemir Akbaş'tan sevenlerini üzen haber geldi. Sanatçının menajeri Özgür Aksos "Türk sinemasının koca çınarı, canımız, ustamız, Aydemir abimiz vefat etmiştir. Acımız çok büyük. Allah mekanını cennet eylesin" diyerek vefat haberini kamuoyu ile paylaştı.

SABRİ ABİ TİPLEMESİ İLE YENİ NESİL TANIDI

88 yıllık ömründe önemli yeşilçam filmlerinde yer alan Aydemir Akbaş yeni nesile kendisini Kolpaçino serisi ile tanıttı. Şafak Sezer ile iyi bir enerji yakalayan Akbaş Kolpaçino filmlerindeki canlandırdığı Sabri Abi karateri ile sayısız insanı güldürdü.

Aydemir Akbaş'ın kendisi için geniş katılımlı bir tören düzenlenmesi ve ardından cenaze namazı ile toprağa verilmesi bekleniyor. Cenaze törenine ünlüler ve sanat dünyasından yoğun bir katılım gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER