Atatürk dizisini yurt dışında yayımlamayan Disney Plus'un kaybettiği abone sayısı açıklandı!

Türkiye piyasasına oldukça hızlı bir giriş yapan Disney Plus bünyesine Türkiye'de sık konuşulan, başarılı isimleri almıştı.

Atatürk dizisini yurt dışında yayımlamayan Disney Plus'un kaybettiği abone sayısı açıklandı!

Milyonlarca abonesi olan Disney Plus Türk yapımlarını sadece Türkiye'de yayınlama kararı aldıktan sonra Atatürk dizisini de yurt dışında yayınlamayacağını açıklamıştı. Açıklaması gündeme kısa sürede damga vururken milyonlarca kişi tepkisini dile getirmişti. Disney Plus'un aldığı bu kararın ardından kaybettiği abone sayısı ortaya çıktı.

Türkiye piyasasına oldukça hızlı bir giriş yapan Disney Plus bünyesine Türkiye'de sık konuşulan, başarılı isimleri almıştı. Disney Plus geçtiğimiz ay platformda yer alan tüm orijinal Türk yapımlarını Türkiye dışındaki ülkelerden kaldırırken ardından ise Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatının konu alındığı Atatürk dizisini de sadece Türkiye'de yayınlanacağını duyurdu.

3 AYDA MİLYON ABONE KAYBETTİ!

Açıkladığı kararının ardından Türkiye'de milyonlarca kişi tarafından tepki gösterilen Disney Plus son 3 ayda 11,5 milyon abone kaybetti. Atatürk dizisinin yurt dışında yayımlanmayacağını dile getiren Disney Plus bu kararının ardından eleştirilerin hedefinde yer alırken sadece 3 ayda kaybettiği abone sayısı açıklandı.

The Spectator Index tarafından açıklanan veriler doğrultusunda Disney Plus, son üç ayda yaklaşık 11,5 milyon abone kaybetti. Kısa sürede milyonlarca abone kaybeden Disney Plus'ın Atatürk kararı nedeniyle abone kaybettiği ileri sürüldü.

haberankara.com

SONRAKİ HABER