Aras Bulut İynemli Atatürk dizisinin film olarak yayınlanması ile ilgili suskunluğunu bozdu

Türk sinema ve dizi tarihinin en çok merak edilen yapımlarından olan "Atatürk"ün dizi olarak yayınlanmaması ile ilgili Aras Bulut İynemli uzun süren sessizliğini bozdu.

Aras Bulut İynemli Atatürk dizisinin film olarak yayınlanması ile ilgili suskunluğunu bozdu

Yabancı bir online dizi ve film izleme platformunun Türkiye’de yayın hayatına başlama kararı aldığında duyurduğu yerli yapımlardan birisi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden süreçte yaptıklarını anlatan “Atatürk” dizisi olmuştu.

Duyurulduğu andan itibaren gündeme bomba gibi düşen ve 6 bölümlük mini bir dizi olarak yayınlanacağı açıklanan yapımın Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yıl dönümünde kullanıcılarının beğenisine sunulacağı belirtilmiş ve o zamandan beri ülkemizde sabırsızlıkla beklenen diziler arasında kendine yer bulmuştu.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜK TEPKİ GELMİŞTİ

Dev bir bütçe ile çekilen dizi ile ilgili yayınlanmasına çok az bir zaman dilimi kala radikal bir karar alınmıştı. İddiaya göre Ermeni lobisinin yaptığı baskı sonucu yıllar boyunca emek verilerek hazırlanan “Atatürk” dizisinin söz konusu platformda yayınlanmasından vazgeçildiği ve onun yerine iki kısım halinde sinema filmi olarak gösterime gireceği açıklanmıştı.

Yaşanan bu gelişme sonrasında sosyal medyada ilgili kuruluşa yönelik büyük bir boykot kampanyası başlatılmış ve vatandaşlar birer birer aboneliklerini iptal ettirmişti. Tüm bu yaşananlar esnasında insanlarımızın en çok kızdığı konulardan birisi de sanat dünyasından ve özellikle Atatürk yapımında yer alan isimlerin sessiz kalması ya da tepkilerini sembolik olarak dile getirmesiydi.

Tüm süreç sonrasında Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın bir televizyonda yayınlanan programına konuk olan Aras Bulut İynemli, Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı yapım ile ilgili alınan karar hakkında ilk kez bu kadar net konuştu.

Aras Bulut İynemli Atatürk dizisinin film olarak yayınlanması ile ilgili suskunluğunu bozdu

“BEN NE YAPAYIM?”

Alınan kararı ilk duyduğunda hayal kırıklığı hissettiğini belirten İynemli o zaman insanların yaşadığı öfkenin belki on katını kendisi işin içinde olduğu için yaşadığını söyledi. Aras Bulut İynemli ayrıca “Ben bu işin öznesi olduğum için ona göre davranmam gerekiyordu. Ben ne yaptıysam bilinçli, bilerek yaptım. Platform böyle bir karar almış, ne yapayım? Biz ne yapacağız? 2,5 senelik emek. Herkes kendi tarafının sözcüsüdür. Ben oyunculukla ilgili konuşabilirim” diyerek yaşanılan dönemde sessiz kalmasını ilk defa bu kadar net bir şekilde açıklığa kavuşturmuş oldu.

SONRAKİ HABER