Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yüzüncü yıla özel çeşitli etkinlikler

Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü kentte çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, devlet erkanı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yüzüncü yıla özel çeşitli etkinlikler

13 Ekim tarihi Ankara'nın Başkent Oluşu olarak kutlanıyor. Bu yıl Ankara'nın Başkent oluşunun yüzüncü yılı kutlandı. Kentte .eşitli etkinliklere imza atılırken Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve devlet erkanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının bulunduğu Anıtkabir’i ziyaret etti.

Ankara Valisi Vasip Şahin, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu ile milletvekilleri Birinci Meclis’te düzenlenen programa katıldı.

bet-2-1.jpeg

Programda, Ankara Kulübü’nün seymen grubu ile folklor grupları gösteri düzenlerken Ankara Metrosu da seyahat eden vatandaşları gün boyu çalınan ‘Ankara Marşı’ anonsu ile karşıladı. 13 Ekim kutlamaları sevilen sanatçı Sertab Erener’in Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda verdiği konserle sona erdi.

“ANKARAMIZI CUMHURİYETE YAKIŞAN SIFATLARLA LAYIK HALE GETİRİYORUZ”

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsü konuşması yapan Ankara Valisi Şahin, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadelenin sevk ve idare merkezi olarak seçtiği Ankara, gerek jeopolitik gerekse stratejik kararların alındığı yer olması hasebiyle ülkemizin ve milletimizin mukadderatının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan bir şehirdir.'' dedi.

ihs-8762.jpg

ABB Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu ise “Bugün Ankara’mızın başkent oluşunun 100. yıldönümü vesilesiyle gazi meclisimizde sizlerle bir aradayız.Bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak böyle değerli tarihi mirası olan bir kentte üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için ara vermeksizin çalışıyoruz. Kentimizin dört bir yanında altyapı yenileniyor, yeşil alanlarımızın sayıları arttırılıyor, kırsal mahallelerde üreticilerimize destekler veriyoruz. Selde, yangında depremde, afette ya da yoklukta kentimizin ve ülkemizin tüm zorlu anlarında yardıma koşuyoruz.

toy1675.jpg

Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ediyor bu özveriyle ve istekleAnkara’mızı Cumhuriyete yakışan sıfatlarla layık hale getiriyoruz.”

BAŞKENT CADDELERİ BAYRAKLARLA DONATILDI

Başkentte yapılan kutlamalar kapsamında Ankara Kalesi’nde göndere Türk Bayrağı çekildi. ABB, 13 Ekim Ankara’nın Başkent oluşu nedeniyle kentin ana cadde ve bulvarları ile hizmet binalarını Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donattı.

krc-7889.jpg

Ankara Metrosu ile seyahat eden vatandaşlar da ‘Ankara Marşı’ ile karşılandı. Ankara’nın Başkent oluşunun 100. Yılına özel düzenlenen kutlamalar sevilen sanatçı Sertab Erener’in konseri ile sona erdi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER