Andrew Garfield kimdir, hangi yapımlarda oynadı, Gazze için ne dedi?

Aylardır Gazze'de yaşanan savaş ve Ortadoğu'nun diğer ülkelerinde yaşanan gerginliklere sessiz kalanlar olduğu kadar bu duruma dikkat çeken ünlü isimlerde oluyor. Amerikalı ünlü oyuncu Andrew Garfield'da bu kişilerden birisi oldu.

Andrew Garfield kimdir, hangi yapımlarda oynadı, Gazze için ne dedi?

İsrail'in Filistin halkı üzerinde uyguladığı saldırı ve katliamlar sürüyor. On binlerce insanın hayatını kaybettiği ve halen ölü sayısının arttığı bölge konusunda uluslararası platformlarda bölge halkının sesini duyurma çabaları devam ediyor.

"ENERJİMİZİ ÖNEMLİ OLAN ŞEYLERE HARCAMALIYIZ"

Konu ile ilgili olarak bir çok Hollywood filminde rol alan ve 2012-2014 yıllarında canlandırdığı Spiderman rolü ile akıllarda yer edinen Andrew Garfield ses getiren bir açıklama yaptı.

Kendisinin de yahudi bağı bulunan Andrew Garfield "Enerjimizi gerçekten önemli olan şeylere harcamalıyız, mesela şu anda Gazze’deki Filistinlilerin hayatlarına" diyerek bölge halkının yaşadıklarını önemsediğini vurguladı. 41 yaşındaki ünlü oyuncu sözleri ile salonda büyük bir alkış aldı.

ANDREW GARFIELD HAYATI

Garfield, 1983 yılında Los Angeles'ta doğmuştur. Annesi İngiliz, babası ise bir Amerikalıdır. İlk baş rolünü oynadığı film olan İsimsiz Çocuk ile BAFTA 'En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı. The Other Boleyn Girl filminde de ufak bir rol aldı.

Yeni Örümcek Adam serisi için Peter Parker rolüne seçildi. Marc Webb'in yönettiği ve Emma Stone ile baş rolünü oynadığı İnanılmaz Örümcek Adam 6 Temmuz 2012'de sinemalara girdi.Ardından İnanılmaz Örümcek Adam 2 filmi çıktı. Fakat Sony İnanılmaz Örümcek Adam 2'nin sinemada isteneni elde edemediğini söyledikten sonra Örümcek Adam'ın sinema haklarını Marvel'a verdi. 2021 yılı Aralık ayında vizyona giren başrolünü Tom Holland'ın oynayıp çoklu evrenler konusunun işlendiği Örümcek Adam: Eve Dönüş Yok filminde 7 yıl sonra tekrar kostümü giydi.

Ünlü sanatçı bu çıkışı ile bölgede yaşanan insanlık dramına karşı olduğunu dile getirenler arasına girdi. Ülkemizde ve dünyada bölgedeki savaşın durmasını ve masum canların hayatını kaybetmesini istemeyen ünlüler tepkilerini dile getirmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER