Kültür-sanat

Düzce’deki Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne kazı çalışmaları tamamlanıyor Düzce’deki Prusias Ad Hypium Antik Kenti’ne kazı çalışmaları tamamlanıyor Batı Karadeniz’in Efes’i olarak bilinen Düzce’nin Konuralp bölgesindeki Prusias Ad Hypium Antik Kenti’nde kazı çalışmalarının yıl sonunda tamamlanması planlandı.
Bi Küçük Eylül Meselesi filmi nerede çekildi, oyuncuları kimler? Bi Küçük Eylül Meselesi filmi nerede çekildi, oyuncuları kimler? Başrollerinde Engin Akyürek ve Farah Zeynep Abdullah'ın yer aldığı Bi Küçük Eylül Meselesi filmi, 2014 yılında vizyona girerek adından söz ettirmişti. Film, ekranlarda yeniden yayınlanınca seyirci tarafından merak edildi.
Sadece Türkiye’de bulunan Roma zırhının restorasyon çalışmaları yapıldı Sadece Türkiye’de bulunan Roma zırhının restorasyon çalışmaları yapıldı Gümüşhane’deki Satala Antik Kenti’nde 2020 yılında keşfedilmiş ve tek örneği Türkiye’de bulunan Roma zırhı restore edildi.
Tan Sağtürk Uluslararası Bale Yarışmaları Federasyonu’nun Başkan Yardımcısı oldu Tan Sağtürk Uluslararası Bale Yarışmaları Federasyonu’nun Başkan Yardımcısı oldu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk, Uluslararası Bale Yarışmaları Federasyonu’nun Genel Başkan Yardımcısı oldu.
Kırıkkale’de Hitit İmparatorluğu’ndan kalma tableti Japon arkeolog buldu Kırıkkale’de Hitit İmparatorluğu’ndan kalma tableti Japon arkeolog buldu Kırıkkale’nin Karakeçili ilçesinde arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, Hitit İmparatorluğu’ndan kalma 3 bini yılı aşkın bir tablet keşfetti.
Emekli çift, karavanla 4,5 yıldır Türkiye'yi geziyor Emekli çift, karavanla 4,5 yıldır Türkiye'yi geziyor Hafize ve Adem Sönmez çifti, emekli olduktan sonra karavan almaya karar verdi. Çift, karavanla 4,5 yıldır il il Türkiye'yi geziyor.
Ankara'da UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri başladı Ankara'da UNESCO Dünya Mirası Ankara Gezileri başladı Başkent Ankara'nın kent tarihi ve kültürüne ışık tutan yapıları hayata yeniden kazandırma çalışmalarının ardından yeni bir açıklama geldi. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan Gordion Antik Kenti ve Arslanhane Camisi’nin tanıtımı için belediye yeni bir programa imza attı.
Efes Antik Kenti Deneyim Müzesi’ne Mondo-Dr Awards’tan büyük ödül! Efes Antik Kenti Deneyim Müzesi’ne Mondo-Dr Awards’tan büyük ödül! Efes Antik Kenti Deneyim Müzesi, Mondo-Dr Awards ödüllerinde dünyanın en iyi müzesi seçildi. Efes Antik Kenti Deneyim Müzesi Hindistan ve Paris’teki rakiplerini geride bıraktı.
Arafat vakfe duası canlı yayın saati belli oldu! Arafat vakfe duası canlı yayın saati belli oldu! Hac vazifesini yerine getirmek üzere Arabistan'da bulunan hacı adayı Arafat'a çıktı. Arafat Vakfesi Arefe günü yapılacak. Bu çerçevede Arafat vakfe duasını takip etmek isteyenler de ekran başında olmaları gereken saati araştırmaya başladı.
Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da yoga yapıldı Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da yoga yapıldı Ülkemizin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da turistler bu kez balon seyahati yapmak için değil yoga yapmak için geldiler.
Evinin bodrumunu bağlama atölyesine çevirdi Evinin bodrumunu bağlama atölyesine çevirdi Saz kültürünü çok sevdiğini söyleyen Caner Bal, evininin bodrumunu bağlama atölyesine çevirdi.
Karne tatilinde sinemaya gidecekler için bu hafta vizyona giren filmler Karne tatilinde sinemaya gidecekler için bu hafta vizyona giren filmler 14 Haziran 2024 Cuma günü itibariyle vizyona giren filmleri Haberankara okurları için derledik. Karne tatilinde sinemaya gidecek Ankaralılar için en iyi film önerileri haberimizde.