Kültür-sanat

Türkiye’nin İlk Şehircilik Bienali AKK ve TKKB Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın katılımı ile başladı Türkiye’nin İlk Şehircilik Bienali AKK ve TKKB Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın katılımı ile başladı Başkent Ankara’nın kentsel dönüşümü ve şehircilik kültürünün zenginleşmesi amacıyla organize edilen Türkiye’nin ilk şehircilik bienali olan “Ankara Şehircilik Bienali” AKK ve TKKB Başkanı Halil İbrahim Yılmaz'ın katılımı ile başladı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel'i vefatının yıl dönümünde anacak! Ankara Büyükşehir Belediyesi Aşık Veysel'i vefatının yıl dönümünde anacak! Ankara Büyükşehir Belediyesi, aşık geleneğinin en önemli temsilcilerden olan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının yıl dönümüne özel bir anma programı hazırladığını duyurdu.
ABB'nin ev sahipliğinde Bir Ankara Hikayesi! ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz lansmana katıldı ABB'nin ev sahipliğinde Bir Ankara Hikayesi! ATO Başkan Yardımcısı Yılmaz lansmana katıldı Ankara Büyükşehir Belediyesi, zengin tarihi ve kültürel dokularıyla dikkati çeken Ankara'nın 100.yılını kutlamak adına bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor. Bir Ankara Hikayesi adlı etkinliğe ev sahipliği yapan belediyenin misafirleri de ilgi gördü.
ABB Başkent Arıcılık Dergisi’nin ilk sayısını online erişime açtı! ABB Başkent Arıcılık Dergisi’nin ilk sayısını online erişime açtı! Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte arıcılığın geliştirilmesini sağlamak için düzenlediği eğitimlerin yanı sıra bu kez Başkent Arıcılık Dergisi’nin ilk sayısını yayımlamaya başladı. Dergi, online erişime açıldı.
Ankara’da “Şuşa Kültür Günleri” konseri düzenlendi! Ankara’da “Şuşa Kültür Günleri” konseri düzenlendi! Bugün Ankara'da Azerbaycan Kültür Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) işbirliğinde “Şuşa Kültür Günleri” konseri gerçekleştirildi.
Türkiye’ye iade edilen tarihi eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileniyor Türkiye’ye iade edilen tarihi eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileniyor Uluslararası Kültür Varlığı Kaçakçılığıyla Mücadele Günü, Kaçış Yok adlı sergisi ile kutlandı. Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde açılan sergide Türkiye’ye iadesi yapılan 897 tarihi eser de yer aldı.
ATO Travelexpo Ankara Fuarı'na ev sahipliği yapacak! ATO Travelexpo Ankara Fuarı'na ev sahipliği yapacak! ATO, TRAVELEXPO Ankara’da stant açarak üyelerine ve Türkiye'ye Ankara’nın turizm potansiyelini tanıtacak. Travelexpo Ankara'nın açılışına Bakanların da katılım sağlayacağı öğrenilirken detayları Haberankara.com okurları için derledik.
ABB Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet Sergisine ev sahipliği yapacak! ABB Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet Sergisine ev sahipliği yapacak! Ankara Büyükşehir Belediyesi, pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Belediye bu kez Yüzde Yüz Atatürk ve Cumhuriyet Sergisine ev sahipliği yapacağını açıklarken detayları da duyurdu.
Ankara Kulübü Derneği'nden Atatürk ve Ankara temalı sergi! Ankara Kulübü Derneği'nden Atatürk ve Ankara temalı sergi! Ankara Kulübü Derneği'nin Atatürk ve Ankara temalı sergisi açıldı. 21 eserden oluşan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Sergiye ilişkin merak edilen detaylar da kamuoyu ile paylaşıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Sergisi! Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Sergisi! Ankara Büyükşehir Belediyesi, toplumsal meselelere dikkat çekmeye devam ediyor. Belediye ekipleri bu kez kadına yönelik şiddete karşı bir farkındalık sergisi açtı.
Ankara'da Aşık Veysel anılacak! İşte program takvimi Ankara'da Aşık Veysel anılacak! İşte program takvimi Ankara'da birbirinden farklı etkinliklere imza atılmaya devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Aşık Veysel'in vefat yıl dönümünde anılacağı bildirilirken program detayları da paylaşıldı.
Ankaralı sanatseverler Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi'ni mutlaka ziyaret edin! Ankaralı sanatseverler Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılında Atatürk'ün İzinde Kaligrafi Sergisi'ni mutlaka ziyaret edin! Ülkemizde çeşitli sosyal etkinliler vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Özellikle sanatseverler ziyaret edebilecekleri sergi ve müzeleri sorgularken başkentte yaşayan vatandaşlar için yeni bir duyuruya yer verildi.