Kültür-sanat

IQ'su en yüksek olanlar buluyor! Resimdeki o ayrıntıyı bulanlar resmen dahi sayılıyor IQ'su en yüksek olanlar buluyor! Resimdeki o ayrıntıyı bulanlar resmen dahi sayılıyor Zeka bulmacaları ile ilgilenenler bu bulmacaları çözerek zeka pratiği yapmaya devam ediyor. Zeka testlerine her geçen gün bir yenisi daha eklenirken bu kez görseldeki lambayı bulanların dahi sayıldığı öğrenilen bir zeka testini derledik.
"Aşk-ı Hak ve Yunus Olmak" gösterisi Ankaralılar ile buluşacak "Aşk-ı Hak ve Yunus Olmak" gösterisi Ankaralılar ile buluşacak Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür sanat organizasyonları düzenlenerek vatandaşların sosyalleşmesi hedefleniyor. Her yaştan vatandaşa hitap eden programlar ücretsiz olması ile dikkat çekiyor.
9 günlük bayram tatilde rotanın çevrileceği adres belli oldu! Bayram tatilinde vizesiz Yunan Adalarına akın edilecek 9 günlük bayram tatilde rotanın çevrileceği adres belli oldu! Bayram tatilinde vizesiz Yunan Adalarına akın edilecek Türkiye'de 9 gün olacağı açıklanan bayram tatili için geri sayım başladı. Bayram tatilini değerlendirmek ve yeni keşifler yapmak isteyenlerin rota araştırmaları devam ederken Yunan Adaları ile ilgili olarak yapılan bir açıklama seyahatseverlerin gündeminde yer aldı.
Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin tarihi belli oldu! Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin tarihi belli oldu! 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getirecek. 2024 yılı Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin tarihi belli olurken detayları da Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel duyurdu.
Hakan Bayraktar yeni ilahisi Güller Hürmetine Yakma Yarabbi'nin klibini yayınladı Hakan Bayraktar yeni ilahisi Güller Hürmetine Yakma Yarabbi'nin klibini yayınladı Doktorluk mesleğine ek olarak sanatçı kimliği ile de ön plana çıkan Dr. Hakan Bayraktar seslendirdiği ilahisinin dinleyicilerin beğenisine sundu. Dr. Bayraktar ilahiyi seslendirme amacını "Biraz iyilik, biraz umut" olarak özetledi.
Ankara Nisan ayı konser listesi! Ankara'da Nisan'da hangi konserler var? Ankara Nisan ayı konser listesi! Ankara'da Nisan'da hangi konserler var? Sıcaklıkların yavaş yavaş artması ile beraber Ankaralı vatandaşlar sosyal ve kültürel etkinliklere daha fazla ilgi göstermeye başladı. Bu kapsamda bir çok programın gerçekleştiği Ankara'da Nisan ayı konser listesi yavaş yavaş belli olmaya başladı.
Ankaralılar Fasıldan Duaya etkinliğinde buluşacak! Tasavvuf müziği ile kulakların pası silinecek Ankaralılar Fasıldan Duaya etkinliğinde buluşacak! Tasavvuf müziği ile kulakların pası silinecek Başkent Ankara'da düzenlenen etkinlikler vatandaşların yakın takibinde yer alıyor. Ankara'da düzenlenen etkinliklere ilişkin bilgi sahibi olmak isteyenlerin araştırmaları devam ederken yapılan bir son dakika açıklaması ile tasavvuf müziği dinlemek isteyenler için bilgi verildi.
Başkentte Frankofon Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi! Başkentte Frankofon Film Festivali'nin açılışı gerçekleştirildi! Ankara'da bugün pek çok seçkin Fransızca filmin gösterimine ev sahipliği yapacak Frankofon Film Festivali'nin açılışı yapıldı.
Diyarbakır-Ankara, Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Trenlerine iki rota daha eklendi! Diyarbakır-Ankara, Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Trenlerine iki rota daha eklendi! Turistik Trenler son dönemin en çok araştırılan konuları arasında yer alıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Diyarbakır ve Ankara ile Tatvan arasında iki yeni Turistik Trenin işletilmeye başlanacağını duyurdu.
GGYD'den Nilüferler'e destek! Süheyl ve Behzat Uygur'dan Hey Gidi Günler GGYD'den Nilüferler'e destek! Süheyl ve Behzat Uygur'dan Hey Gidi Günler GGYD tarafından Nilüferler yararına düzenlenen etkinlikler kapsamında, Nazım Hikmet Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Süheyl ve Beyzat Uygur tarafından “Hey Gidi Günler” interaktif müzikal komedi tiyatro oyunu sahnelendi.
96. Oscar Ödül Töreni gerçekleştirildi! Kimler Oscar ödülü kazandı ? 96. Oscar Ödül Töreni gerçekleştirildi! Kimler Oscar ödülü kazandı ? Dünya sinema tarihinin en prestijli ödülleri arasında kabul edilen Oscar törenini 96. defa düzenlendi. Amerika'da gerçekleşen törene Oppenheimer filmi damgasını vurdu.
Karaelmas Ekspresi Ankara'dan çıktığı tanıtım turunu tamamladı! Karaelmas Ekspresi Ankara'dan çıktığı tanıtım turunu tamamladı! Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi, Ankara'dan çıktığı tanıtım turunu tamamladı. Tanıtım turunda yolcular, Batı Karadeniz'in zengin doğal, tarihi ve kültürel mirasını görme fırsatı buldu.