Kültür-sanat

20. Ankara Kitap Fuarı başlıyor! 20. Ankara Kitap Fuarı başlıyor! Başkentteki kitap severlerin merakla beklediği fuarın başlama günü geldi. Her yıl yapılan ve on binlerce vatandaşın ziyaret ettiği fuarda özel isimlerde olacak.
Cumhuriyet Korosu, Başkentte Türk Halk Müziği konseri verdi! Cumhuriyet Korosu, Başkentte Türk Halk Müziği konseri verdi! Çeşitli meslek grupları tarafından oluşturulan Cumhuriyet Korosu bugün Ankara'da sanat severlere müzik ziyafeti verdi.
Ankara'da Trabzon tanıtım günleri etkinliği düzenlenecek Ankara'da Trabzon tanıtım günleri etkinliği düzenlenecek Ülke genelindeki şehirlerin kültürünü başka şehirlerde tanıtma adına pek çok etkinlik düzenleniyor. Bu kapsamda Ankara'da vatandaşların yoğun ilgi göstermesinin beklendiği bir program daha duyuruldu.
Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara'da sahne aldı! Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi, Ankara'da sahne aldı! Ankara'da bugün Çankaya sahnesinde Ankara Müzik Festivali kapsamında Prag Filarmoni Nefesli Beşlisi müzik seveler ile bir araya geldi.
Gazi Üniversitesi'nden Altınorda'dan Anadolu'ya Nogay Türkleri Belgeseli ve Arslanbek Sultanbekov Konseri Gazi Üniversitesi'nden Altınorda'dan Anadolu'ya Nogay Türkleri Belgeseli ve Arslanbek Sultanbekov Konseri Ankara'da Türk dünyasını yakından ilgilendiren önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Gazi Üniversitesi, Nogay Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve TRT AVAZ iş birliği ile gerçekleşen konsere ilgi büyük oldu.
Yalın sanat kariyerinin 20. yılını Ankara'da iki gün üst üste konser vererek kutlayacak! Yalın sanat kariyerinin 20. yılını Ankara'da iki gün üst üste konser vererek kutlayacak! Türk Pop müziğinin sevilen isimlerinden Yalın genç yaşta başladığı müzik kariyerinde 20 yılı geride bıraktı. Ünlü şarkıcı kendisi için özel olan bu gelişmeyi hayranları ile kutlamak için konserler düzenliyor.
Hıdrellez ne zaman, nasıl kutlanır, duası nedir? Hıdrellez ne zaman, nasıl kutlanır, duası nedir? Havaların ısınması ve bahar mevsiminin devam etmesi ile beraber hıdrellez tarihi de merak edilmeye başlandı. Hıdırellez tarihi ve ritüelleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalarını sürdürürken merak edilenleri Haberankara.com okurları için derledik.
Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı! Avrupa Film Günleri'nin galası Ankara'da yapıldı! Bugün Ankara'da Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen Avrupa Film Günleri'nin galası gerçekleştirildi.
Ankamall AVM nerede, metro dolmuş otobüs ve özel araçla nasıl gidilir? Ankamall AVM nerede, metro dolmuş otobüs ve özel araçla nasıl gidilir? Başkent Ankara bünyesinde sayısız AVM'yi barındırıyor. AVM yoğunluğunun olduğu Ankara'da merkezi konumda bulunan Ankamall AVM ile ilgili de merak edilenlere yanıt aranıyor. Ankamall AVM'ye toplu taşıma araçları ve özel araçla nasıl gidildiği sorularına yanıt aranırken detayları Haberankara.com okurları için derledik.
Ankaralılar Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'na akın etti! Ankaralılar Çubuk Karagöl Tabiat Parkı'na akın etti! Ramazan Bayramı tatilinin son günü olması ve sıcak havanın da tadını çıkarmak isteyen Ankaralılar bugün, Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl Tabiat Parkı'na akın etti. Ankaralılar açık havada keyifli yürüyüş yapıp mangal yakarken Karagöl Tabiat Parkı'nda da renkli görüntüler kaydedildi.
Ankara'da Haksızlık temalı fotoğraf sergisi ziyaretçilerini bekliyor! Ankara'da Haksızlık temalı fotoğraf sergisi ziyaretçilerini bekliyor! Toplamda 22 fotoğraf sanatçısının bir araya gelerek hazırladıkları 'Haksızlık' temalı sergi Ankara'da 19 Nisan tarihine kadar
Ankara'da 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bayram heyecanı yaşandı! Ankara'da 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bayram heyecanı yaşandı! Ramazan Bayramı'nın 10 Nisan tarihinde idrak ediliyor olması ile birlikte Ankara'daki 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bayram heyecanı yaşandı. Ankara'daki 75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan yaşlılar, bayram sevincini birbirleriyle ve ziyarete gelen yakınlarıyla yaşadı.