Kültür-sanat

Ankara'da Dondurma ve Tatlı Fuarı başladı Ankara'da Dondurma ve Tatlı Fuarı başladı Başkent Ankara, farklı etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede Ankara'da Dondurma ve Tatlı Fuarı'nın başladığı ifade edilirken bu lezzetlerden mahrum kalmak istemeyenler de araştırmalarına başladı.
Bilecik’te çocukların iç dünyalarındaki yolcuğuna yönelik sergi düzenlendi Bilecik’te çocukların iç dünyalarındaki yolcuğuna yönelik sergi düzenlendi Bilecik’teki Şeyh Edebali Üniversitesi’nde, çocuklar ünlü tablolardan esinlenerek iç dünyalarındaki yolculuğu resmetti. Çocukların resmettikleri eserler sergiye açıldı.
ABB bahar sezonunu Türk Halk Müziği konseri ile kapatacak ABB bahar sezonunu Türk Halk Müziği konseri ile kapatacak Ankara Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde Türk Halk Müziği’ne yönelik özel bir konser düzenleyeceğini duyurdu.
Megalopolis filmi ne zaman vizyona girecek? Dijital platformlara gelecek mi? Megalopolis filmi ne zaman vizyona girecek? Dijital platformlara gelecek mi? Usta yönetmen Francis Ford Coppola’nın yeni filmi Megalopolis’in vizyon tarihi belli oldu. İşte detaylar!
Yozgat'taki Sorgun Kitap Fuarı'nı 55 bin kişi ziyaret etti Yozgat'taki Sorgun Kitap Fuarı'nı 55 bin kişi ziyaret etti Yozgat'taki Sorgun Kitap Fuar’ını 10 günde 55 bin 468 kişi ziyaret etti. Sorgun Kitap Fuarı, 55 bin 468 ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdı.
Mersin’deki Gilindire Mağarası ziyaretçilerini bekliyor Mersin’deki Gilindire Mağarası ziyaretçilerini bekliyor Mersin’in Aydıncık ilçesinde yer alan Gilindire Mağarası, yaz sezonunun gelmesiyle birlikte ziyaretçilerini bekliyor.
Nevşehir’deki Üç Güzeller, Peribacaları olarak değiştirildi Nevşehir’deki Üç Güzeller, Peribacaları olarak değiştirildi Nevşehir Ürgüp’ün batı girişinde yer alan Üç Güzeller bölgesinin adı Peribacaları olarak değiştirildi.
Konya'daki okul radyosu geleceğin iletişimcilerini yetiştiriyor Konya'daki okul radyosu geleceğin iletişimcilerini yetiştiriyor Konya'da bir lisedeki öğretmen Esra Oktay tarafından oluşturulan okul radyosu, iletişim alanında çocuklara büyük fayda sağlıyor.
Aspendos Antik Kenti’nde Zeus ve Afrodit heykelleri bulundu Aspendos Antik Kenti’nde Zeus ve Afrodit heykelleri bulundu Antalya’nın Serik ilçesindeki Aspendos Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmalarında Zeus ve Afrodit heykelleri bulundu.
Yozgat’taki bir diorama sanatçısı nostaljiyi şimdiki dönemle buluşturuyor Yozgat’taki bir diorama sanatçısı nostaljiyi şimdiki dönemle buluşturuyor Yozgat’ta yaşayan diorama sanatçısı Ayşe Yaşar, Anadolu’nun geçmişindeki evlerde iz bırakmış mutfak ve odaları diorama sanatı ile günümüze taşıyor.
Prens İgor Ankara'da ilk kez sahneye konuldu Prens İgor Ankara'da ilk kez sahneye konuldu Prens İgor adlı opera gösterisi, prömiyerini Ankara Devlet Opera ve Balesinde yaptı. Gösteriyi İlya İlin yönetirken, Volkan Ersoy koreografiyi üstlendi.
Türkiye Korolar Şenliği Ankara’da 26’ncı kez düzenlenecek Türkiye Korolar Şenliği Ankara’da 26’ncı kez düzenlenecek Ankara’da Türkiye Polifonik Korolar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Korolar Şenliği, 26’ncı kez başkentli sanatseverlerle buluşacak.