Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

Dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Oscar Ödülleri için bu sene Türkiye'nin adayı Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Hayat' filmi oldu.

Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' filmi Türkiye'nin Oscar adayı oldu

Türkiye'yi bu sene Oscar Ödülleri'nde temsil edilecek film belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'yi bu sene temsil edecek olan film Zeki Demirkubuz'un yönetmenliğini yaptığı Hayat filmi oldu.

TÜRKİYE'NİN OSCAR ÖDÜLLERİ ADAYI FİLMİ HANGİSİ OLDU?

Zeki Demirkubuz'un yönettiği 'Hayat' filmi, Oscar Ödülleri'nde Türkiye'nin adayı olarak belirlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Türkiye’nin ‘En İyi Uluslararası Film Oscar’ adayı Zeki Demirkubuz’un yönetmenliğini yaptığı ‘Hayat’ adlı filmi oldu. Bakanlığımızca da desteklenen filmimize Oscar yolculuğunda başarılar dileriz” ifadeleri yer aldı.

HAYAT FİLMİ KONUSU NE, BAŞROL OYUNCULARI KİM, BAŞROLDE KİMLER VAR?

Miray Daner, Burak Dakak, Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Doğu Demirkol ve Kayhan Açıkgöz filmin oyuncu kadrosunda yer alıyor.

Ülkemizi bu sene Oscar'da temsil edecek olan film Hayat filmi olarak seçildi. Hayat, kendisine dayatılan hayatı kabul etmeyip evinden kaçan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Hicran, babasının zoruyla nişanlanmak zorunda kalınca çareyi kaçmakta bulunur. Hicran'ın zaten onunla evlenmeyi istemediğini düşünen Rıza, başlarda bu durumu önemsemez.

Ancak zamanın ilerlemesi ile beraber Hicran'ın kendisini istememesi ve reddedilmek Rıza'nın zoruna gitmeye başlar. Hicran'la yüzleşmek isteyen Rıza onu bulmak için nişanlısının peşinden İstanbul'a gitmeye karar verir onu aramaya başlar.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER