Yılmaz Güney'in filmi geliyor! Canlandıracak oyuncu da belli oldu

Türk sinemasının "Çirkin Kral"ı olarak kabul edilen oyuncu ve yönetmen Yılmaz Güney'in hayatının anlatıldığı bir film geliyor. Filmde Güney'i canlandıracak oyuncu ise belli oldu.

Yılmaz Güney'in filmi geliyor! Canlandıracak oyuncu da belli oldu

Son yıllarda Türk sinemasında özellikle Ayla ve Müslüm gibi filmlerin yapımcılığıyla tanınan Mustafa Uslu, sektör için yeni bir kapı açtı. Bu açtığı kapıda pek çok ünlü sanatçı ve tarihte önemli yeri olan kişilerin biyografi filmleri çekilmeye başladı.

Bergen, Ayla, Müslüm, Cep Herkülü Naim Süleymanoğlu, Barış Akarsu gibi isimlerin biyografileri yapılırken geçtiğimiz aylarda Neşet Ertaş, Ahmet Kaya ve Cem Karaca’nın hayat hikayelerinin anlatıldığı biyografi filmler de yapıldı. Bu filmlere Yılmaz Güney’in hayatı da eklendi.

CEM KARACA'DAN SONRA YILMAZ GÜNEY'İ CANLANDIRACAK

Magazin yazarı Birsen Altuntaş’ın haberine göre Yılmaz Güney’in hayatının anlatılacağı yeni bir biyografi filmi sinemaseverlerle buluşacak. Filmde Yılmaz Güney’e, Cem Karaca’nın Gözyaşları filminde de Cem Karaca’yı canlandırmış İsmail Hacıoğlu hayat verecek. Yılmaz Güney’in hayatına odaklanacak filmin yönetmenliğini de aynı şekilde Cem Karaca’nın Gözyaşları’na imza atmış Dondurmam Gaymak, Entelköy Efeköy’e Karşı filmlerini yönetmiş Yüksel Aksu üstlenecek.

Filmin 2025’te ilk set çekimlerinin başlaması planlanırken, Yılmaz Güney’in hayatına odaklanacak film, Güney’in eşi Fatoş Güney’in “Camları Kırın Kuşlar Kurtulsun” adlı kitabından uyarlanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER