Yıldız Sarayı'na ziyaretler başladı 5 bin 464 kişi ağırlandı

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık eden Yıldız Sarayı, yaklaşık altı yıl süren restorasyon sürecinin ardından ziyarete açıldı. Yıldız Sarayı ziyarete açıldığı ilk günde 5 bin 464 kişiyi ağırlarken vatandaşın ilgisi de oldukça yoğundu.

Yıldız Sarayı'na ziyaretler başladı 5 bin 464 kişi ağırlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Temmuz tarihinde resmi açılışını yaptığı Yıldız Sarayı, 6 yıllık restorasyon sürecinin ardından ziyarete açıldı. 1 Eylül'e kadar pazartesi günleri dışında her gün ücretsiz olarak gezilebilecek olan Yıldız Sarayı'na bugün adeta ziyaretçi akını yaşandı.

Osmanlı Devleti'nin son dönemlerine tanıklık ettiği söylenen Yıldız Sarayı, altı yıl süren restorasyonun ardından ziyarete açıldığı ilk günde 5 bin 464 kişiyi ağırladı.

6 YILLIK ÇALIŞMA TAMAMLANDI, YILDIZ SARAYINA ZİYARETLER BAŞLADI

Milli Saraylar Başkanı Dr. Yasin Yıldız, Yıldız Sarayı'nın ziyarete açılması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada sarayın ziyarete açılmasından dolayı mutlu ve heyecanlı olduklarını söyledi. Milli Saraylar Başkanı Dr. Yıldız, sıcak havaya rağmen vatandaşların büyük bir ilgisinin olduğuna dikkati çekerek, "Yıldız Sarayı'ndaki farklı bölümleri bir araya getirilmesi için farklı kurumların gayretleri oldu.

Yıldız Sarayı'na ziyaretler başladı 5 bin 464 kişi ağırlandı

Sabahın erken saatlerinden beri binlerce vatandaşımız çok büyük bir teveccüh gösteriyor. Her birinden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu, buraya emek veren tüm çalışma arkadaşlarımız için oldukça mutluluk verici bir durum." ifadelerine yer verdi.

Yıldız Sarayı'na ziyaretler başladı 5 bin 464 kişi ağırlandı - Resim : 2

Yıldız Sarayı, 1909 yılında Sultan 2. Abdülhamid'in tahttan uzaklaştırılmasının ardından bir yağma olayıyla karşılaşıyor. Ardından Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde bazı padişahlar tarafından kısa süreli kullanılıyor.

Yıldız Sarayı'na ziyaretler başladı 5 bin 464 kişi ağırlandı - Resim : 3

2018 yılında restorasyon çalışmalarının kapsamlı bir şekilde başlaması sonrası 19 Temmuz tarihinden itibaren ziyarete açılan Yıldız Sarayı, 1 Eylül'e kadar pazartesi günleri dışında her gün ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

SONRAKİ HABER