Yıl dönümü geliyor: Twilight hangi sırayla izlenir?

Bir dönemin efsane serilerinden olan Alacakaranlık serisi 13 Eylül tarihinde yeniden belirlenen sinema salonlarında gösterime girecek. 13 Eylül 2024 tarihinde sinemalarda yeniden gösterilecek olan Twilight film serisi hangi sırayla izlenir?

Yıl dönümü geliyor: Twilight hangi sırayla izlenir?

Sadece kitap serileri ile değil, filmleriyle de rekorlar kıran Alacakaranlık serisi, tarihinin en başarılı yapımları arasında yerini alıyor. Stephanie Meyer’in kaleme almış olduğu eserlerde film açısından 3 milyar dolardan fazla hasılat elde etmişti.

ALACAKARANLIK SERİ İZLENME SIRASI

2008 – 2012 yılları arasında yayınlanan filmlerin sırasını bilmeyenler için Alacakaranlık filmlerinin izlenme sırası şu şekilde:

  • Alacakaranlık (2008)
  • Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (2009)
  • Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma (2010)
  • Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 (2011)
  • Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 (2012)

Belirtilen bu sıra ile izlediğinizde Twilight serisindeki olay örgüsünü daha net bir şekilde görebilirsiniz.

Alacakaranlık serisinin ilkinde Bella, Edward’ın vampir olduğunu öğrenip romantik bir ilişkiye başlar. Ancak çevredeki insan kanı ile beslenen vampirlerden James Bella’yı hedef alması ile ikili arasındaki macera resmen başlar.

Serinin ikincisi filminde Bella 18. Yaş gününde kendini yanlışlıkla Edward’ın ailesinin yanında kesince Jasper kendini tutamaz ve Bella’yı ısırmaya çalışır. Bu durumdan büyük bir suçluluk duyan Edward ailesi ile birlikte Forks’tan taşınır. Bu durum Bella’yı derin bir depresyona sokarken Bella teselliyi kurt adam olan Jacob’ta bulur. Serinin sonunda Cullen ailesi Forks’a geri döner.

Tutulma isimli serinin 3’üncü eserinde Edward ve Bella yeniden bir ilişkiye başlar. Ancak bu sefer kurt adamlar ve vampirler arasında ciddi bir gerilim söz konusudur. İlk seride ölen James’in eşi Victoria intikam için döner.

Serinin son filmi 2 kısımda ele alındı. Bella ve Edward’ın evlenmesi ve balayında geçen süreç sonunda Bella’nın hamile kalması herkesi şoke eder. Bella her ne pahasına olursa olsun çocuğunu doğurmaya kararlıdır.

Serinin ikinci kısmı da Bella’nın vampir olmasıyla başlar. Kızlarının melez olması Volturilerin dikkatini çekince vampirler arasında büyük bir savaş başlamak üzeredir.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER