Ankara'da düzenlenen panelle müziğin yaşam boyu gelişime olan etkileri ele alındı. “Yaşam Boyu Gelişim ve Müzik Eğitimi” panelinde katılan uzmanlar yaşam boyu gelişim, erken müzik eğitimi, bireysel enstrüman eğitimi, enstrüman eğitimi ve aile, ileri bireysel enstrüman eğitimi olmak üzere panelde farklı konular irdelendi.
MÜZİĞİN YAŞAM BOYU GELİŞİME OLAN ETKİLERİ MASAYA YATIRILDI!
Ankara’da müzik ve yaşam boyu gelişim ilişkisine disiplinler arası bir bakış açısı sunan “Yaşam Boyu Gelişim ve Müzik Eğitimi” paneli gerçekleştirildi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Seyfi Bozçelik, panelde yaptığı açıklamada, sevgi evlerinde büyüyen çocuklara ilişkin, “Çocuklarımız bizim evlerimizde yaşıyorlar, sizler de yuvalarınızı ve kalbinizi onlara açın. İleride onlar sizlerin komşuları, gelinleri ve damatları olacak” dedi.
Piyano eğitmeni Alev Nil Günay ise, “Bireysel Enstrüman Eğitimi” başlıklı sunumunda, bir eğitmenin öğrenciye ulaşılabilir olmasının eğitim sürecindeki kritik öneminden söz etti. Müziğin gelecekte bir meslek mi yoksa bir hobi olarak mı kalacağı sorusuna da ışık tutan Günay, bu yolda eğitmenin rehberlik edici rolünü vurguladı.
Panelin son konuşmasını konser piyanisti Emre Şen yaptı. Şen, “İleri Bireysel Enstrüman Eğitimi” başlığı altında, konservatuvarı meslek edinmek isteyen gençlere, onların eğitmenlerine ve ebeveynlere seslendi.
Yapmış olduğu sunumunda Şen, müzisyenlikte keyif almak isteyenlerin rekabeti ve kaygıyı geride bırakmaları gerektiğini belirterek kendisinin de panelde çok şey öğrendiğini söyledi. Şen, hem izleyici hem de katılımcı olarak panelde yapılan sunumlar ve konuşmaları takip ederek ilham aldığını belirterek öğrendiği bilgiler için teşekkürlerini sundu.