Yakup Ömeroğlu kimdir, ne iş yapıyor, neden vefat etti?

Türk dünyasının gelişmesi ve ilerlemesi adına önemli çalışmalarda bulunan Dr. Yakup Ömeroğlu'ndan sevenlerini üzen haber geldi. 58 yaşında vefat eden Ömeroğlu'nun vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Yakup Ömeroğlu kimdir, ne iş yapıyor, neden vefat etti?

Yoğun ülke gündemi içerisinde, Türkiye'nin önemli bir değerini daha kaybettiği haberi en çok konuşulan gelişmeler arasına girdi. Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Ömeroğlu'nun bir süredir tedavi gördüğü hastanede son nefesi verdiği bildirildi.

Türk dünyasında edebiyat konusunda yaptığı Avrasya Yazarlar Birliği görevini kurması ile özel bir yer edinen Yakup Ömeroğlu'nun bir süredir sağlık sorunları yaşadığı biliniyordu.

Kurucusu olduğu Avrasya Yazarlar Birliği Başkanlığının haricinde çeşitli kademelerde de görev alan Yakup Ömeroğlu için peş peşe taziye mesajları paylaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yayınlanan mesajda "Edebiyattan akademik çalışmalara, yayıncılıktan kültürel diplomasiye Türk dünyasına sunduğu eşsiz katkılarla daima hatırlanacak olan Dr. Ömeroğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

YAKUP ÖMEROĞLU HAYATI

1966 yılında Çankırı’da doğdu. Hasanoğlan Atatürk Öğretmen Lisesi ve Ankara Üniversitesinden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde doktorasını tamamladı. 1994 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesine öğretim üyesi olarak atandı.

1994 ve 1997 yılları arasında Türk Cumhuriyetleri ile Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Başmüşavirliğinde Danışman olarak görev yaptı. 1997 ve 2000 yılları arasında Türk-Kazak Ahmet Yesevî Üniversitesi'nde Kültür Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2000 ve 2002 Türkiye'ye döndükten sonra Tarım ve Köyişleri Bakanlığı emrine atandı, bakan müşaviri oldu. 2002 yılından itibaren Gazi Üniversitesi öğretim üyesidir. 2004 ve 2006 yılları arasında Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanlığını yürüttü.

2006 yılında arkadaşları ile birlikte bütün Türk dünyasından yazar ve şairlerini bünyesinde toplayan Avrasya Yazarlar Birliğini kurdu ve Genel Başkanı oldu. Günümüzde Türk dünyasının tek ortak edebiyat dergisi olan Kardeş Kalemler ve Dil Araştırmaları dergilerinin Birlik adına sahibidir.

SON YOLCULUĞUNA ANKARA'DA UĞURLANACAK

Yakup Ömeroğlu yarın Ankara'da düzenlenen törenin ardından toprağa verilecek. Törene çok sayıda devlet adamının katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER