Ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş 12 yıl önce bugün vefat etti

Seslendirdiği eserler ile her yaştan insanın saygısını kazanan Neşet Ertaş 2012 yılında aramızdan ayrılmıştı. Türk Halk Ozanı geleneğinin günümüzdeki temsilcilerinden olan Ertaş yurt genelinde anılıyor.

Ünlü Halk Ozanı Neşet Ertaş 12 yıl önce bugün vefat etti

İnsanların şarkıları ve kendi ifade ediş biçimi ile bir abi, bir büyük yerine koyduğu Neşet Ertaş uzun yıllar Anadolu insanının sesi olmayı başarmıştı. Kırşehirli olan ve Bozkırın Tezenesi lakabı ile anılan Neşet Ertaş ömrünün son yıllarında ikamet ettiği İzmir'de 74 yaşında hayatını kaybetmişti.

Ölümü ile büyük bir hüzne boğulan Türk halkı, vefatının 12. yıl dönümünde Usta sanatçıyı anıyor. Yüzlerce eser seslendiren ve genç yaşta sanat hayatına adımlar atan Neşet Ertaş ömrünün büyük bir bölümünü Almanya'da geçirdi.

ÜLKENİN ÖZEL BİR DEĞERİ HALİNE GELDİ

Rahatsızlığından dolayı saz çalamayan ve tedavi maksadıyla Almanya'ya giden Ertaş 2000 yılında İstanbul'da hafızalardan çıkmayan bir konser vermişti. Devlet Sanatçısı unvanını kabul etmeyen Neşet Ertaş mesane kanseri nedeniyle İzmir'de 25 Eylül 2012 tarihinde hayata gözlerini yumdu.

Ardında dilden dile dolaşan eserler bırakan Neşet Ertaş'ın adı vefatından sonrasında bir çok yer verilerek yaşatıldı. Bugünün kendisinin anma günü olmasından dolayı resmi ve özel kurumlar ile devlet erkanı tarafından kendisi için anma mesajları paylaşılmaya başlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER